На 12 декември 2019 година в 00.10 часа в полицията

...
На 12 декември 2019 година в 00.10 часа в полицията
Коментари Харесай

Крадец нападна жена при опит за грабеж в дома й

На 12 декември 2019 година в 00.10 часа в полицията от тел.112 е получен сигнал за навлизане в частен дом в град Долни Дъбник и опит за обир. Местопрестъплението е посетено от криминалисти и проверяващ служител на реда и е извършена сказка с пострадалата – 79-годишна.

Изяснено е, че минути преди позвъняването тя е чула звук и е излязла от стаята си в коридора на къщата, където е нападната в тил. Жената се развикала. Извършителят я освободил и избягал през прозорец. Предстои изясняване на нанесени материални вреди и неналичия от къщата. Извършен е оглед. Уведомен е прокурор от районна прокуратура - Плевен. Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.198 от Наказателен кодекс. От извършените взаимни оперативни дейности на чиновници от районно управление (на МВР) Долни Дъбник и бранш " Противодействие на престъпната престъпност " при ОДМВР-Плевен са открити причинителите – 19-годишен и 17-годишен, и двамата локални поданици.

Те са създали признания за осъщественото от тях действие. Предали са непринудено движимости, относими към случая. Задържани са за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Работата продължава проверяващ служител на реда и екип на районно управление (на МВР) – Долни Дъбник. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР