На 12 август (събота) от 20:00 часа БНТ2 ще излъчи

...
На 12 август (събота) от 20:00 часа БНТ2 ще излъчи
Коментари Харесай

Концертът по повод Международния ден на младежта – пряко по БНТ2

На 12 август (събота) от 20:00 часа БНТ2 ще излъчи директно от Варна концерта, по случай Международния ден на младежта. В спектакъла вземат участие едни от най-популярните млади реализатори. Своите шлагери ще изпълнят Кристиан Костов, който донесе на България най-успешното класиране в състезанието Евровизия 2017, DARA, Pavell & Venci Venc`, Невена Пейкова, Михаела Маринова, Пламен и Иво.

Някои от най-успелите млади български спортисти - гимнастичката Невяна Владинова, която единствено преди броени дни победи на шампионата за Световната купа в Минск, вицеолимпийската шампионка в скока на височина Мирела Демирева, носителят на Световната купа по сноуборд Радослав Янков, носителката на европейска купа в бокса Станимира Петрова и участникът в Олимпийските игри в Рио де Жанейро Панчо Пасков ще насочат своите видеопослания във връзка Международния ден на младежта. Концертът е част от програмата, с която Министерството на младежта и спорта се включва в интернационалната самодейност. Домакин на празника тази година е Европейската младежка столица - Варна. Програмата включва лекоатлетически маратон, младежко ревю, познавателни игри и спортни занимания навън.

Международният ден на младежта е разгласен с Резолюция на Генералната асамблея на Организация на обединените нации през 1999 година и се отбелязва у нас за 17-и път. Всяка година Световната организация притегля вниманието към разнообразни аспекти от ролята на младежите за преобразяването на обществото. През 2017 честванията минават под мотото „ Младежите построяват мира ", а интернационалната общественост слага акцент върху ролята на младежите в предотвратяването на спорове и обществената правдивост.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР