На 12 август получихме писмо от Рожен Експрес“ АД, че

...
На 12 август получихме писмо от Рожен Експрес“ АД, че
Коментари Харесай

Основният превозвач в Смолян спира автобусите за селата

" На 12 август получихме писмо от „ Рожен Експрес “ АД, че от 15-ти този месец стопират автобусните линии от селата към града и назад. Днес и на следващия ден организирам срещи с другите компании, с цел да поемат те линиите ". Това съобщи кметът на Смолян Николай Мелемов, съобщи кореспондентът на .
„ Поради несъблюдение на подписаното съглашение от 15 януари 2019 година сред община Смолян и " Рожен Експрес " и по предписание на притежателя на сдружението, считано от 15-ти август, стопираме осъществяването на маршрутните написания от общинската транспортна скица ", се споделя още в писмото.
„ Аз съм направил справка  - 230 000 лв. са им изплатени от януари месец. Всичко сме им плащали по съглашението, съгласно което общината им доплаща до 7000 лв. на месец и това е направено “, безапелационен е градоначалникът. По думите му сдружението изпада в неплатежоспособност, имат запорирани сметки от техни кредитори.
„ Ние не може да носим отговорност за ръководството на това сдружение, в което имаме миноритарен брой акции. Как може с към 15 рейса да държат близо 100 индивида личен състав!? То от дълго време е в тежко положение “, разяснява Мелемов. 
В годишния финансов доклад на „ Рожен Експрес “ Ад написа, че сдружението покрива 100% от превоза на селата, 80% от извънградските транспорти и 50% от градския превоз. Загубата единствено за предходната година е на стойност 281 000 лв. при разноски за 2 266 000 лева и доходи от 1 985 000 лв..
Средно-списъчният брой на личния състав е 82 души, със междинна месечна заплата от 682 лв..
„ Ръководството смята, че ще продължи да развива главната си активност – транспортни услуги, като през идващите отчетни интервали ще резервира позициите си на главен транспортьор в община Смолян. То планува покупката на спомагателни бройки градски рейсове с мотори на метан, отговарящи на екологични условия. Освен това сдружението ще кандидатства по европейски стратегии за създаване на нова автобаза, съвременен автосервиз, както и търговски център “, се сочи още в годишния отчет.
На 8 февруари 2018 година е подписан контракт за покупко-продажба на всички акции, притежавани от „ Феста Холдинг “ АД. Те са купени от „ Терис Къмпани “ АД за 5 481 397 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР