На 12 август, от 17 часа, всеки желаещ ще има

...
На 12 август, от 17 часа, всеки желаещ ще има
Коментари Харесай

Яна Титова кани всички на онлайн уъркшоп в рамките на Huawei Smartphone Film Festival 2020

На 12 август, от 17 часа, всеки искащ ще има опция да се запознае с режисьорската работа от близко

Преди броени дни започва и второто издание на фестивала Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометражни филми, снимани с Huawei P40 Pro. До 17 август, понеделник, в това число, участниците, които желаят историята им да оживее на огромен екран, могат да изпратят трийтмънт за късометражен филм на [email protected] до 2 страници, 12pt, Arial, съпроводен от биография и портфолио (ако е налично).

На 12 август, от 17 часа, на фейсбук страницата на Huawei, всички фенове на киното ще могат да научат повече за режисьорската специалност и работата на терен от актрисата и режисьор Яна Титова, която дружно с Александър Станишев и Ваня Николова са част от тазгодишното жури на фестивала. Онлайн уъркшопът има за цел да разкрие пред необятната публика някои от значимите аспекти на режисьорската специалност, които ще оказват помощ на искащите да се занимават с кино да осъществят по-лесно концепциите си. Участието с трийтмънт не е наложително изискване за присъединяване в уъркшопа, всеки искащ може да се включи в него онлайн.

В рамките на уъркшопа Яна Титова, една от най-популярните млади фигури в актуалното българско кино, ще засегне следните тематики:

Ролята на режисьора като посредник сред всички звена в екипа;

Значението на положителната атмосферата на терен;

Работата на режисьора с актьора;

Процес на създаване на взаимно доверие сред режисьор, артист и екип;

Превръщането на сюжет във филм;

Как да преведем написаното от нас на езика на киното;

Междувременно, Яна Титова, дружно с останалите членове на журито, чака да прочете трийтмънтите на искащите да вземат присъединяване в Huawei Smartphone Film Festival 2020.

Петимата финалисти, които ще станат ясни на 20 август, ще имат опция да се допрян до метод на работа, който доста международни режисьори практикуват - основаване на кино с камерата на смарт телефон. Huawei P40 Pro ще бъде особено ангажиран на щастливите петима участници. Te ще имат разполагаем за работа интервала от 20 август до 15 септември, както и скъпото менторство на всички членове на журито.

Повече за разпоредбите на присъединяване може да научите в особено отделената секция на уеб страницата atrakcia.bg.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР