На 12 април 2019 г. в София ще се проведе

...
На 12 април 2019 г. в София ще се проведе
Коментари Харесай

Столична община и Съвместния изследователски център на ЕК организират международна конференция за качеството на въздуха

На 12 април 2019 година в София ще се организира второто издание на Европейската конференция за качеството на въздуха – SOFAIR. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Официален сътрудник на Столична община в организирането на форума е Съвместният проучвателен център на Европейската комисия (JRC), който подкрепя напъните на градове в цяла Европа да подобрят качеството на въздуха. Конференцията се реализира и с поддръжката на европейската мрежа на градовете, EUROCITIES.

В събитието ще вземат присъединяване кметовете/зам.-кметовете на Солун, Схидам, Катовице, Кьолн, Порто, Тирана и Париж, както и представители на Варшава, Милано, Утрехт, Глазгоу и д.р. Това са част от градовете, които са отпред в използването на политики и ограничения за понижаване на замърсяването на въздуха

Официалното разкриване е от 9.00 часа и ще бъде направено от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, министъра на околната среда и водите Нено Димов, Марку Маркула, първи заместник-председател на Европейския комитет на районите и Чарлина Вичева, зам.-генерален шеф на Съвместен проучвателен център на Европейската комисия.

В дискусионните панели, в които ще вземат участие представители на Съвместния изследователския център, както и други интернационалните и локални специалисти в региона, ще бъдат разисквани опциите за партньорство за чист въздух, събирането и анализирането на данни за замърсяването на въздуха, както и отоплението на семействата.

Част от конференцията е и националният край на състезанието „ PowerUp! “. Това е най-голямото съревнование за започващи компании в Централна и Източна Европа, а фокусът тази година са започващи компании, работещи в региона на енергетиката, подвижността, отоплението, чистите технологии, интелигентните технологии и чистия въздух. По време на събитието ще бъде определен един стартъп за показване на България на Големия край на надпреварата, което ще се организира по време на най-големия стопански конгрес за Централна и Източна Европа - Impact CEE през май 2019 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР