На 117-годишна възраст почина Мария Емилия Кесада. Тя се смята

...
На 117-годишна възраст почина Мария Емилия Кесада. Тя се смята
Коментари Харесай

Умря една от най-възрастните жени в света

На 117-годишна възраст умря Мария Емилия Кесада. Тя се счита за една от най-възрастните дами в света. Починала е в родния си град Сенфуегос, където е живяла от раждането си през 1901 година

Тя в никакъв случай не е била омъжена и няма директни наследници, само че от 15-те й родни братя и сестри са останали доста племенници. Дълголетието си тя изяснява с това, че постоянно е била в положително въодушевление и в положителни връзки с близките. Не на последно място значение има и фактът, че не е злоупотребявала с храната. Голяма част от живота си Кесада прекарва в католическата енория „ Монсерат”.

Кесада не е била записана от Геронтологическото изследователско сдружение, което следи дълголетниците в света.

За момента се счита, че най-възрастната жена на планетата е японката Тие Мияко. На 2 май тази година тя навърши 117 година Кесада е била няколко месеца по-голяма от нея.

В Куба има над 800 души, които са на възраст над 100 години. Средната дълготрайност в страната е 78 години. Тази дълготрайност на живот би могло да се счита за оптимистична, в случай че не се отчиташе непрестанно намаляваща раждаемост. Ако темповете се запазят, то през 2030 година близо 30% от популацията на Куба ще е на възраст над 60години и по този начин популацията на страната ще се окаже най-старото в Латинска Америка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР