На 11 юли по време на срещата с новия датски

...
На 11 юли по време на срещата с новия датски
Коментари Харесай

Как президентите се измъкват от информация за физическото им здраве

На 11 юли по време на срещата с новия датски министър председател Мете Фредериксен Ангела Меркел изслуша химна на страните седнала. Отклонението от протокола още веднъж провокира догатки за здравословното ѝ положение, написа Tagesspiegel.
" Може да изхождате от това, че първо, си давам сметка за отговорността на моята служба и се държа уместно - включително и по въпроси, засягащи здравето ми. ", разяснява Меркел.
Как постъпват Тръмп, Макрон и Путин?
За здравето на Тръмп непрестанно се носят клюки. Дали има раздвояване на личността или болест на Алцхаймер - тези въпроси пораждат, когато речите му звучат комплицирано. освен това след осъществяване на обширно проучване през 2018 година неговият персонален доктор означи, че няма подозрения по отношение на умствените качества на президента. Истината е, че през тази година Тръмп, който се назовава " доста постоянен талант ", не прекосявал такова проучване, а единствено, отнасящо се до физическото му положение... Резултатът е - всичко му е наред, единствено затлъстяване.
Целта на проучването от персоналния доктор е да показа на народа работоспособен президент. Всичко останало би могло да бъде заплаха за националната сигурност и подобаваща тематика за политическите съперници. освен това истината не постоянно се разкрива. Имало е политици с инсулт, рак, инфаркт, даже деменция, само че американците са разбирали за това доста по-късно. 25-та корекция в Конституцията на Съединени американски щати дефинира реда за предварителното преустановяване на компетенции на президента при положение на негова служебна неправоспособност, само че по какъв начин точно се открива тя не е ясно.
Във Франция резултатите от здравното проучване на президента не се разгласяват. Темата за здравето на президента е табу. Но обществото въпреки всичко я разисква. Защо Еманюел Макрон наподобява толкоз бледен, питаха медиите в края на предходната година в разгара на рецесията с  " жълтите жилетки. " Обяснението беше, че не се храни пълноценно и изпитва мощен стрес.
" Състоянието на здравето на съветския президент Владимир Путин е въпрос с най-висока държавна значимост. Но през днешния ден никой не приказва за това. По-рано беше друго - доста години му се приписваха какви ли не заболявания, постоянно се говореше и за рак. Ако Путин се разболее това би блъснало грубо бюрократичния уред на Русия.
Путин постоянно е сниман, до момента в който тренира, играе хокей, ловува, язди, плува. Неговата интензивност е призвана да покаже, че времената на грохналите ръководители като Брежнев, Андропов и Черненко са си отишли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР