На 11-ти октомври православната църква почита паметта на Свети апостол

...
На 11-ти октомври православната църква почита паметта на Свети апостол
Коментари Харесай

Уникален празник е днес! Черпят прекрасни имена

На 11-ти октомври православната черква уважава паметта на Свети деятел Филип, който е един от седемте дякони. Според преданието след слизането на Пресветия Дух, апостолите останали за малко в Йерусалим. Към тях всеки ден се присъединявали доста хора, които са приели християнството, оповестява Блиц.

``
реклама

Те живеели в обич и съгласие. Хората продавали имуществото си и давали парите на апостолите, които пък ги разпределяли сред всички. Но с увеличението на броя на учениците се появили и несъгласия.

Апостолите нямали опция да се занимават с потребностите на обществото, защото проповядвали Божието слово. Ето за какво всички дружно избрали седем мъже, които трябвало да се грижат за домакинските проблеми и да раздават помощи.

Седмината определени били Филип, Никанор, Пармен, Стефан, Прохор, Тимон и Николай. Те били наречени дякони от апостолите. Името Филип произлиза от старогръцки и значи „ фен на коне “.

На 11-ти октомври имен ден чества  Филип, Филипиана, Филипа, Филко, Филчо, Филослав, Фичо, Филомир.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР