На 11-ти декември за първи път Mercedes-Benz представи изцяло дигитално новия

...
На 11-ти декември за първи път Mercedes-Benz
представи изцяло дигитално новия
Коментари Харесай

Новият Mercedes-Benz GLA: добавен характер, допълнително пространство, допълнителна безопасност

На 11-ти декември за първи път Mercedes-Benz представи напълно цифрово новия GLA. Събитието беляза кулминационната точка на пълното обновяване в семейството компактни коли на марката. Новият модел залага на повече улеснение, безопасност и успеваемост на вградените системи.

Характерът на новия GLA е значително подсилен спрямо предходния модел: височината му е тъкмо 1611 милиметри (1616 с релсите на покрива) и надвишава тази на предшестващата версия с повече от десет сантиметра. Съответно по-високото и характерно SUV място за сядане също идва с повече място на първия ред. Пространството в задната част е също по-щедро, макар че в този момент то е с един и половина сантиметра по-късо. Типичните офроуд градивни характеристики включват отвесна предница, къси надвеси начело и откъм гърба, както и защитни облицовки. 4MATIC моделите са оборудвани със серийния пакет за офроуд инженеринг. Това включва спомагателна стратегия за шофиране, функционалност за оказване на помощ при офроуд спускания и офроуд видео на дисплея на таблото, в композиция с предни MULTIBEAM LED фарове със специфична светлинна функция за офроуд шофиране.

Новият GLA прави последваща стъпка в посока безопасност посредством на асистиращите системи. Подобрените възможности на пакета за помощ при шофиране включват функционалности при завиване, за спешен кулоар, както итакава за предупреждение при излизане, която сигнализира на лидера за приближаващи се велосипедисти, транспортни средства или хора, засечени наоколо до пешеходна пътека. Благодарение на тези въведения автомобилът може да реагира тогава, когато лидерът не го прави. Активният спирачен помощник се задейства в много ситуации с използване на автономно спиране, с цел да се избегне конфликт или да се понижи тежестта му. Системата може също по този начин да стопира от скорост до 60 км/ч за стационарни транспортни средства и пешеходци, пресичащи пътя начело. В зависимост от обстановката това дори предотвратява конфликти до скорост от 50 км/ч.

С най-новите варианти за асистиране на водача, системата за инфотейнмънт MBUX с интуитивно ръководство, както и функцията за изчерпателен ENERGIZING надзор на комфортa новият модел има всички мощни страни на сегашното потомство компактни автомобили на Mercedes-Benz. А мощните четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели са изцяло осъвременени за новото издание на серията компактни модели. В съпоставяне с предишното поколение те се характеризират със значително усъвършенствани мощ и въртящ момент, както и успеваемост и излъчвания.

Двата нови офроуд модела на Mercedes-Benz, GLB и GLA, се допълват съвършено. Представеният по-рано тази година GLB е най-функционалният и най-просторен представител на компактното семейство, а новият GLA се нарежда като негов спортен брат и начин на живот насочен SUV. Според калкулации на продизводителя на база целия му витален цикъл, моделът ще се превърне в един от най-популярните компактни коли на Mercedes-Benz, точно след А-класата.

Очаква се GLA да дебютира в Европа през пролетта на 2020, като в България автомобилът ще бъде се предлага от генералния дистрибутор за страната Силвър Стар.

Най-важните характерности на новия Mercedes-Benz GLA:

Повече от 10 сантиметра по-висок от предшественика си, само че един и половина сантиметра по-къс;
Повече място за пасажерите в предната част и доста повече пространство за краката в задната част;
Функция за реагиране при аварийни ситуации. Активният спирачен помощник е част от серийното съоръжение и се активира в доста обстановки с използване на автономно прекъсване, с цел да се избегне сблъсък или да се понижи неговата тежест;
Разширени функционалности на пакета за подпомагане на шофирането. Добавени са например функционалностите при завиване, тази за авариен кулоар и функционалността за предупреждение при излизане, която известява лидера за приближаващи се велосипедисти или транспортни средства, както и когато пешеходци са видяни в близост до пешеходна пътека;
Входен модел в сполучливата фамилия Mercedes-Benz SUV и насоченият към по-спортен начина на живот брат на GLB;
Много добър коефициент на въздушно съпротивление (CD стойност от 0,28);
4MATIC моделите разполагат със серийния пакет за офроуд инженеринг;
Включва интуитивната MBUX система (Mercedes-Benz User Experience) като стандарт;
Замества към този момент сполучлив модел: произведени са повече от 1 млн. броя от първата версия GLA;
Начало на продажбите в Европа през пролетта на идната година.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР