На 11 септември датската кралица отбеляза своя 50-и юбилей на

...
На 11 септември датската кралица отбеляза своя 50-и юбилей на
Коментари Харесай

Единствената кралица на Европа

На 11 септември датската кралица означи своя 50-и празник на трона. От месеци се възнамеряваха обилни тържества на доста места из страната, само че огромна част от честванията бяха анулирани. Защото Маргрете реши да уважи паметта на Елизабет II.
 Снимка 587242

Датската и британската кралица са трети братовчедки.

82-годишната Маргрете обаче означи непретенциозно Златния си празник освен поради тази роднинска връзка, само че и тъй като монархическите протоколи повеляват проявлението на сходно почитание.
 Снимка 587241

" Стожер измежду европейските монарси и огромно ентусиазъм за всички ни. Тя ще ни липсва извънредно ", се споделя в формалното съболезнователно писмо, изпратено от кралица Маргрете до крал Чарлз III, оповестяват ни от Guardian.

Изданието добавя, че от датския кралски замък са прецизирали, че анулираните тържествени процесии са по категорично предпочитание на кралицата. От датския вестник Berlinkske пък пишат, че Маргрете към този момент е най-дълго царуващият досега монарх в Европа, както и единствената кралица на континента.
 Датският принц Фредерик, принцеса Мери и по какъв начин са се срещнали
Пълното благополучие на датското кралско семейство

В навечерието на юбилея на принцеса Мери

Тя се възкачва на датския трон на 14 януари 1972 година, когато е 31-годишна. По това време 45 % от датчаните утвърждават монархията, а сега процентът е 80. Престолонаследник на Дания е синът на Маргрете принц Фредерик.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР