На 11 октомври 2019г., на специална церемония по случай откриването на Автомобилен

...
На 11 октомври 2019г., на специална
церемония по случай откриването на
Автомобилен
Коментари Харесай

Европейска премиера на новия Haval F7x на Автомобилен Салон София 2019

На 11 октомври 2019г., на специална церемония по случай откриването на Автомобилен Салон София и в присъствието на голям брой български и чуждестранни гости, Българска Автомобилна Индустрия, представи най-новите модели от гамата на Haval.

Haval е марка на най-големия частен китайски производител Great Wall Motors и една от трите най-големи международни марки специализирани в производството на SUV автомобили.

Технологично рационализиране, високи нива на сигурност и качество са сред водещите правила спазвани при производството на коли Haval, каза търговският шеф на компанията, който също по този начин уточни, че сега Great Wall Motors, разполага с 8 R&D центрове, два от които се намират в Европа. По този начин производителят подсигурява, че последните технологични достижения от автомобилния свят ще бъдат интегрирани в автомобилите, които предлага.

Great Wall Motors непрестанно влага и в разработката на лични мотори и трансмисии, включително и на платформи за различно задвижвани коли, като задачата на производителя е до 2023 година, електрическите и хибридни модели HAVAL да преобладават в неговото портфолио.

Моделът, който направи своя първи дебют пред българска аудитория, незабавно след представянето му в Китай е технологичният, интелигентният и впечатляващият SUV – Haval F7x. Българският пазар е и първият външно-търговски пазар, на който GWM ще предлага този автомобил.

Това, което отличава моделите от F серията на Haval от познатата до този момент H серия e постигнатото технологично съвършенство. Повече технологии, авангарден дизайн, безкомпромисна сигурност ще получат собствениците на новия Haval F7x. Моделът ще се предлага с двулитров, бензинов турбо двигател, с мощ от 224 к.с. и 385 Nm въртящ момент.

F7x разполага с интелигентно 4х4 задвижване и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Високотехнологичният автомобил е с равнище на самостоятелност L2, което значи, че ръководството му може да бъде поето съвсем изцяло от автопилота. Част от системите интегрирани в него и които позволяват всичко това са: адаптивен круиз надзор, система за попречване на челен сблъсък с функционалност за самостоятелно прекъсване и разпознаване на пешеходци, активен асистент за съблюдаване на лентата на движение и за поддържане на траекторията, както и система, която разпознава пътните знаци и това дали шофьорът е изтощен.

F7x е първият купе-кросоувър в гамата на Haval, който макар своя полегат покрив предлага задоволително вътрешно пространство и комфорт за пасажерите.

Моделът ще бъде пуснат в продажба през първата половина на 2020г., като цената, на експонатът, който може да бъде забелязан по време на Автомобилен Салон София е 62 990 лева с включително Данък добавена стойност.

На щанда на Haval беше показана и фейслифт версията на добре познатия на българския пазар модел - Haval H2. Той е с ново, по-модерно лъчение и редица подобрения в интериора.
Фейслифт версията ще се предлага с 1.5 литра, бензинов мотор, 4х4 задвижване и автоматична или ръчна скоростна кутия. В автомобила е добавена Apple CarPlay система.

Най-продаваният представител от гамата на Haval, в международен мащаб – моделът Haval H6, също беше измежду експонатите на щанда. Той се предлага в България от края на миналата година, като единствено в рамките на Автомобилен Салон София за него ще важат промоционални условия за покупка.

За първи път пред българска аудитория бе показан и най-големият представител от гамата на Haval, автомобилът основан за истински off-road завършения, луксозният всъдеход, за който не съществуват препятствия – модел Haval H9. Той е задвижван от 2,0-литров, четирицилиндров бензинов мотор с турбокомпресор, с мощност 245 к.с., комбиниран с 8 степенна автоматична скоростна кутия ZF. Интелигентно TOD задвижване от Borg Warner, последно потомство All Terrain Control System, 6 режима на придвижване са единствено част от системите, гарантиращи постоянното пътно поведение на този автомобил при различни условия.

Haval H9 е създаден въз основата на самоносеща структура за допълнителна стабилност и устойчивост. Експонатът е 5 местен, само че модела H9 се предлага и със 7 места.

Търговският шеф на Българска Автомобилна Индустрия ЕАД, официален представител на GWM за България представи и най-новата марка за българския пазар – ORA.

ORA е марка на Great Wall Motors профилирана в производството на електрически автомобили. Под капака на представения модел Ora IQ е поместен електромотор с мощност 163 конски сили, захранван от литиево-йонна батерия с потенциал 46.5 киловатчаса. При изцяло заредена батерия, този електрически автомобил може да измине пробег до 400 км.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР