На 11 ноември започна втората част на традиционната акция на

...
На 11 ноември започна втората част на традиционната акция на
Коментари Харесай

13 ноември е обявен за Ден без пешеходци–жертви на пътя

На 11 ноември стартира втората част на обичайна акция на полицията „ Зима “, която обгръща интервала до 20 ноември, а акцията е „ Пешеходци и водачи за приемливост на пътя ”. Насочена е към пешеходците и държанието на водачите по отношение на тях.
Това заяви Пенчо Христов от „ Пътна полиция “ - Велико Търново. Той посочи, че днешният 13 ноември е разгласен за Ден без пешеходци – жертви на пътя. По думите му в интервала, обхващащ втората част от акцията, активността на пътните служители на реда ще бъде ориентирана към предварителна защита над държанието на пешеходците, както и над водачите, неосигуряващи преимущество на пешеходците, съобщи Българска национална телевизия.

В този интервал ще се прави деен надзор за съблюдаване от пешеходците на разпоредбите за безвредно секване, както и за предоставяне на преимущество от водачите на пешеходците на пешеходните пътеки.

При определяне на нарушавания ще бъдат налагани ефикасни наказания. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието (при полумрак или на неосветени или едва осветени участъци), движещи се погрешно изключително отвън обитаемоте места.

Ще бъде реализиран предпазен надзор и над пешеходци, които демонстрират очевидно желание да пресекат погрешно, като полицейските органи ще взимат отношение на място и ще указват кое е вярното държание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР