На 11 ноември ще се състои 18-иятблаготворителен бал на фондация

...
На 11 ноември ще се състои 18-иятблаготворителен бал на фондация
Коментари Харесай

Александрина Димитрова пред Дарик за 18-ия благотворителен бал на фондация „Сийдър“

На 11 ноември ще се състои 18-иятблаготворителен бал на фондация “Сийдър ”. Фондациятасе грижи за деца и младежи в неравностойно състояние. Изпълнителният шеф на фондациятаАлександрина Димитрова разкри още към идеята в предаването " Кой приказва " по Дарик радио.

" Вярваме, че сбъдваме фантазиите на едни от най-уязвимите хора в нашето общество, а точно деца и младежи, лишени от родителска грижа, които живеят в нашите центрове за настаняване от фамилен вид. Ние сме огранизация, която ръководи най-вече такива центрове, изключително за деца с увреждания ", описа тя.

" Мисля, че когато фондацията е основана, никой не си е представял, че ще стигнем дотук, а точно - повече да няма домове за деца, такива, каквито ги познавахме. Домове, в които живееха по 70, 80, та даже инад 100 деца на едно място, тук-там, на които никой да не може и да не би трябвало да гивиди. Те бяха затворени, потиснати. Това е и повода ние да продължаваме да съществуваме, тъй като има още какво да създадем ", сподели Александрина.

Фондацията помагаи на хора над 18 години,които са с друга степен на интелектуални увреждания. Създаден ецентър в Кюстендил, койтое построен точно с тази концепция.

" Ако за едно семейство е мъчно да се грижи за дете с увреждания, тъй като няма никаква подркепа от страната, то когато това дете стане възрастен човек, поддръжката напълно изчезва. Нашата цел е да помогнем на тези младежи да изградят самочувствие, да намерят работа, да изградят лична среда. Това е посоката. Тук грижата и поддръжката не е единствено към самия човек, само че и към неговите близки, тъй като те също живеят един доста изолиран метод на живот и се постанова напълно да се грижат за своето дете, което пък лимитира техния живот ", описа тя.

Във връзка с идния бал, Александрина показа:

" Това е най-голямото ни благотворително събитие. Вече 18 годиниго организираме. Тази година имаме поддръжката, както на доста компании, самостоятелни донори, по този начин и на хора като Алек Алексиев и Кейт Никълс, които са наши водещи и се включват безплатно в програмата. Идеята е да се съберат средства за деца, на които оказваме помощ, само че също и да съберем донори, които изповядват нашата полезност и да трансфорат това и в своя идея. Вълнуваме се за идното събитие. "

" Дарителите са хора на по-високи позиции в разнообразни компании, доста компании вземат решение да провеждат маса за своя екип или за своите сътрудници. Има и индивидуалнидарители, които също вземат решение да провеждат своя маса и да доведатсвои посетители, сътрудници. Това е силата на общността - че около хората, които към този момент ни поддържат, ние доближаваме и до още ", сподели тя.

" Нашите деца и младежи постоянно са обект на дискриминация ", показа с горест Александрина.

" Преди години ги заведохме на летен лагер в един хотел, където множеството хора се държаха извънредно добре с тях, ноедно семейство съобщи, че си потегля, тъй като не желали да са в един хотел с такива хора. Никой нищо не им беше направил ", спомни си тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР