На 11 май в град Котор (Черна гора) беше убита

...
На 11 май в град Котор (Черна гора) беше убита
Коментари Харесай

Кой уби една от най-богатите жени в света

На 11 май в град Котор (Черна гора) беше убита една от най-богатите дами в света – украинката Анастасия Лашманова. Разследването на полицията демонстрира, че в дома на собственичката на редица бизнес парцели и строителна компания, е влезнал мъж и сред двамата е зародил скандал. В резултат младата жена е била наръгана с нож. Огледът на тялото води патолозите до извода, че дамата дълго време се е съпротивлявала. По следите на килъра полицията е попаднала с помощта на охранителните камери, ситуирани към дома на Лашманова, както и разпечатка на телефонните й диалози.

Версиите за убийството за момента са две, а точно обир и ликвидиране от ревнивост. Издадена е заповед за арест Арсени Станич. Лашманова е имала връзка с него. На мястото на убийството също по този начин е открито негово ДНК. Станич е наследник на шефа на Гранична полиция на летището в Тиват.

Богатството на украинката възлиза на 105 млн. EUR. Тя е била шеф на фирмите Mimoza group и Sea trade. Последната компания е придобила през 2015 година известният в Черна гора хотел „ Мимоза”, който е ситуиран в центъра на град Тиват. Лашманова също по този начин е била и собственичка на първокласния комплекс „ Перла” в Porto Montenegru в Тиват, а също и на салона за хубост „ Роковая”, намиращ се в първокласния хотел Tre Canne в Будва.

Лашманова идва в Черна гора с съветски паспорт преди няколко години. Първоначално е работила като сервитьорка. По неофициална информация зад активите на Лашманова евентуално стои съветският предприемач Валери Задорин, който е притежател на съветската компания „ Арома”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР