На 11 май, събота, Стара Загора ще е част от

...
На 11 май, събота, Стара Загора ще е част от
Коментари Харесай

Стара Загора посреща ултрамаратонеца Красимир Георгиев и още спортисти в събота

На 11 май, събота, Стара Загора ще е част от Еврокоридор N 8, по който тича ултрамаратонецът Красимир Георгиев. Стартът на бегача ще бъде в 9:30 пред спортна зала „ Иван Вазов “ и искащите могат да пробягат дружно с него първите му 100 метра в Града на липите по трасето му до Адриатическо море. Началната точка на Георгиев е Черно море, а зад спортната се сплотяват хиляди хора от България, Северна Македония и Албания. Коридор N 8 е транспортната връзка сред Адриатическо и Черно море и минава през София, Скопие и Тирана. При завършването на железопътната и пътна инфраструктура ще е гаранция за икономическия растеж, развиването на бизнеса, туризма, спорта на жителите освен в България, Албания и Северна Македония, а и за целия район на Югоизточна Европа.
В всеобщия крос с Красимир Георгиев ще тичат и участниците в VIII детски игри „ Старозагорски олимпийски очаквания “ . Гости на игрите ще е заслужилият занаятчия на спорта (змс) Йорданка Благоева, ръководител на организационния комитет на игрите, змс Александър Томов и други известни спортисти. Игрите се провеждат с поддръжката на Обществения дарителски фонд, Фондация „ Работилница за цивилен начинания “, компании, другари и членове на Граждански клуб ЛИПА. Началото на игрите е в 10 часа пред спортна зала “Иван Вазов ”.
На спортните стадиони зад Централната поща в 11 часа ще стартират и обичайните работен игри, проведени от Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България. Участниците ще мерят сили във футбол, дърпане на въже, тенис на корт, дартс и петанк. В надпреварите ще вземат участие тимове на община Стара Загора, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, ВиК - Стара Загора “, „ Мини Марица-изток “ и АЕЦ „ Козлодуй “. Срещите по тенис на корт и петанк ще се проведат в парк „ Артилерийски “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР