На 11 май е премиерата на „Бягство“ – третият филм

...
На 11 май е премиерата на „Бягство“ – третият филм
Коментари Харесай

Виктор Божинов: Филмът „Бягство“ е за поляризацията в обществото


На 11 май е премиерата на „ Бягство “ – третият филм на режисьора Виктор Божинов, чийто ленти " Възвишение " и " Голата истина за група Жигули " се трансфораха в безспорни шлагери със надлежно 141 672 и 154 000 фенове.

В " Бягство " група другари се местят в изоставено населено място в Родопите. Те пушат трева, слушат музика и практикуват биологично земеделие, финансирано по стратегия на Европейски Съюз за заселване на обезлюдени села. В един миг към тяхната група се причислява млад чужд. Дани освен е избягал от рехабилитационен център за наркозависими, само че също по този начин знае повече, в сравнение с би трябвало. Започва лов на беглеца, последван от безсърдечен спор, който заплашва с цялостно заличаване.

„ Филмът е за поляризацията, която може да убие демокрацията. Това е история за две затворени общества, които не могат да поддържат връзка между тях и това може да ги унищожи. Мислех, че ще ми е мъчно да намеря човек за основната роля, само че с помощта на Александър Кендеров това стана елементарно. Младите артисти подходиха с чисто сърце към кино лентата, а и аз съзнателно не им дадох сюжета, с цел да са правилни като наличие “, показа режисьорът Виктор Божинов в „ Тази заран “.

Той добави, че на 7 май филмът ще има предпремиера в най-високото село в България – Чамла, което се намира на 1650 м н.в. в Родопите. От 1984 година то е обезлюдено и точно на това мистично и магично място е сниман филмът.

„ В последния снимачен ден станахме рано и видяхме от високото по какъв начин мъглата беше покрила низината като езеро. Беше толкоз красиво, че даже не снимахме с телефоните, с цел да не развалим мига “, описа 20-годишният студент в НАТФИЗ Александър Кендеров, реализатор на основната роля.

Филмът „ Бягство “ се популяризира от bTV Studios.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР