На 11 май 2021 г. Кирил Петков се представя за

...
На 11 май 2021 г. Кирил Петков се представя за
Коментари Харесай

ГЕРБ пропищяха за злоупотреби в ББР,Петков опитал да овладее банката преди да е министър

" На 11 май 2021 година Кирил Петков се показва за министър стопанската система в ББР. По-късно той показва неистини на нарочни брифинги. Към този миг към 1,4 милиарда лева е уставният капитал на банката. Дейността е развивана с привлечени средства. Клиентите, които са 90% са дребни и междинни предприятия, към този миг. През целия юни се пробва да смъква управлението на ББР. Документите не са изведени в деловодството и нямат автограф и щемпел ".

 

Това съобщи някогашният обществен министър Деница Сачева по време на брифинга.

 

" От отговора на служебния министър на нововъведенията и растежа установихме няколко основни обстоятелства и условия. Действително е имало решение на УС да има облигация за над 1 милиарда лева Но няма решение на принципала на ББР. Тази процедура след това е прекъсната, само че единствено с решение на УС без Надзорния съвет. Става ясно, че управлението на банката е обсъждало догадка тази емисия да не бъде осъществена ", добави някогашният енергиен министър Теменужка Петкова.

 

" ББР обмисля да развие облигационната емисия в някакъв период, по тази причина разпорежда на консултанти пълномощието на обсъдят всички данни. Взето е решение единствено от УС да бъде прекъсната тази емисия, само че са изхарчени 1 млн. лева за консултантски и адвокатски услуги. Аз съм задала въпрос на служебния министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев дали ще търси отговорност от УС и Надзорния съвет на ББР.

 

Имаме вреда за 1 млн. лева на държавната банка. ББР заплаща и 560 хиляди лева настрана за адвокатски услуги. Ако по този начин се държи държавен запас, единствено със противоречивото списването на УС, кой ще носи отговорност за изхарчения 1 млн. лева без действително да е осъществено желанието на банката за тази емисия. Министър Пулев ще търси ли отговорност от тези лица. Това е директна вреда за българската страна ", съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

„ Сега се питаме кой носи отговорност за тази нанесена финснаова вреда “, добави тя.

Атанасова заключи информацията по този начин: „ Решава УС на ББР да емитира емисия от 1 милиарда, стартира съвещания, за които е заплатен 1 млн. лв.. Резултатът е вреда, нанесена на банката “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР