На 11 или 12 януари Радев ще връчи третия мандатПартията

...
На 11 или 12 януари Радев ще връчи третия мандатПартията
Коментари Харесай

ПП показват кабинет само срещу подкрепа

На 11 или 12 януари Радев ще връчи третия мандат
Партията на Кирил Петков и Асен Василев нямало да внесе проектоправителство за гласоподаване в Народно събрание

Само Демократична България дават поддръжка на “Продължаваме смяната ”

От “Продължаваме смяната ” към момента са прекомерно спестовни за имена на възможни министри в проекто-кабинета на Николай Денков и може да останат единствено с кандидат-премиер. От партията на Кирил Петков и Асен Василев на няколко пъти подчертаха, че в случай че не си обезпечат поддръжка, няма да оферират конструкция и състав на държавно управление за гласоподаване в пленарна зала, а ще върнат в законовия седемдневен период втория изследователски мандат на президента като несбъднат.

Към момента от Политическа партия разчитат само на поддръжка от “Демократична България ”. Двете обединения общо имат 73 гласа.

Пред предходния съдружен сътрудник - Българска социалистическа партия, Кирил Петков сложи изискване - да поддържат ветото на президента върху измененията в Изборния кодекс, т. е. да се откажат от смесеното гласоподаване. Едва откакто създадат това, от Политическа партия можело да седнат на масата на договаряния с тях. Дори и да се стигне до образуване на тройна коалиция и гласовете на социалистите не стигат, с цел да мине държавно управление. Българска социалистическа партия имат 24 депутати. И рамо от “Български напредък ” не взема решение казуса. “Възраждане ” са безапелационни, че няма да застанат зад нито един проектокабинет, с изключение на зад личен. Това значи, че на 11 или 12 януари президентът Румен Радев ще би трябвало да връчи третия мандат на определена от него партия в Народно събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР