На 11 и 12 юни, събота и неделя, от 10.00

...
На 11 и 12 юни, събота и неделя, от 10.00
Коментари Харесай

Безплатни консултации по програма на Стария град


На 11 и 12 юни, събота и неделя, от 10.00 до 14.00 часа в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив “ на ул. “Константин Стоилов “№50, екип от специалисти ще дава безвъзмездни съвещания по стратегия „ Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив “. По тази стратегия ще се финансират начинания по консервацията и реставрацията на фасади и художествени детайли на здания, частна благосъстоятелност , находящи се на територията на АИР „ Старинен Пловдив “.

Общият размер на финансов запас за 2022г, гласуван от Общински съвет е 60 000лв. По програмата на конкурсен принцип ще се утвърждават и финансират действия, касаещи недвижими парцели, намиращи се на територията на АИР „ Старинен Пловдив “, свързани с правене на капиталови планове за консервация и реституция на фасади и художествени детайли на обекти и тяхното координиране от Министерство на културата, включително се финансират и разходи/ административни такси/ за координиране на плана в сходство със Закона за културното завещание. Максималната сума, за която може да кандидатства едно лице, притежател на неподвижен парцел, е 10 000лв.

В посочените два дни – 11 и 12 юни, екипът ще коментира изискванията на програмата, ще дава отговор на въпроси и ще дава съвещания на заинтригувани лица, които имат намерение да аплайват или към този момент са почнали да приготвят документи по програмата.

Припомняме, че документи се одобряват в период до 04.07.2022г. в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив “, ул. “Константин Стоилов “№50, всеки работен ден от 9,00ч.-17,30ч. Те могат да се подават и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен автограф на кандидатстващото за финансиране ФЛ или Юридическо лице.

Наборът от нужните за кандидатстване по Програмата документи са под формата на приложение към програмата, която е оповестена на уеб страницата на ОИ “Старинен Пловдив “: http://oldplovdiv.bg/
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР