На 11 и 12 март президентът Румен Радев е на

...
На 11 и 12 март президентът Румен Радев е на
Коментари Харесай

Румен Радев ще разговаря „на четири очи“ с президента на Словения

На 11 и 12 март президентът Румен Радев е на публично посещаване в Словения по покана на президента на страната Борут Пахор. Държавният глава и неговата брачна половинка Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала от президента Борут Пахор и брачната половинка му Таня Печар. В президентския замък двамата президенти ще има среща „ на четири очи “, ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Словения, след което ще дадат взаимна конференция.

Сред акцентите в диалозите на българския президент в Любляна ще бъдат настоящи въпроси от районния, европейския и интернационален дневен ред, както и двустранните търговско-икономически връзки, вложенията, туризма, културата и образованието. Президентите на България и Словения ще обсъдят вероятностите на страните от Западните Балкани за интеграция в Европейски Съюз и НАТО.

Освен диалозите на президента със словенския президент Борут Пахор, са планувани и срещи с министър-председателя Мариан Шарец, с ръководителя на Народното събрание Деян Жидан и с кмета на словенската столица Зоран Янкович.

В Търговско-промишлената палата на Словения Румен Радев и Борут Пахор ще открият Словенско-български бизнес конгрес. В бизнес делегацията, която съпровожда президента, са включени редица представители на български компании в региона на осведомителните технологии, туризма, строителството, хранително-вкусовата индустрия и други, които ще обсъдят със свои сътрудници от Словения реализацията на общи планове.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР