На 11 февруари за 16-и път светът ще отбележи международния

...
На 11 февруари за 16-и път светът ще отбележи международния
Коментари Харесай

Множество инициативи по повод Деня за безопасен интернет

На 11 февруари за 16-и път светът ще означи интернационалния Ден за безвреден интернет като израз на угриженост за сигурността на децата в цифровия свят. „ Заедно за по-добър интернет “ е главното мото на самодейността.

Започнал през 2004 година по самодейност на Европейската комисия като начало на поредност от начинания, акции и действия, Денят за безвреден интернет се отбелязва през последните години в над 150 страни на всички континенти. Централно събитие за България е в Детския теоретичен център " Музейко " в София.

В България Националният център за безвреден интернет провежда от 2007 година национално събитие, приготвя материали за прилагане от учебни заведения, институции и организации, които желаят да отбележат датата. От 2018 година в организирането на разнообразни начинания и действия се включи и Коалицията за медийна просветеност в образованието.

По традиция в Деня за безвреден интернет на тържествена гала ще бъдат наградени трите най-хубави отряда петокласници, минали образование по програмата на Центъра за безвреден интернет „ Киберскаут “. Тази година това са възпитаници от Аксаково, Елин Пелин и Пловдив.

След това киберскаутите дружно с Младежкия панел на Центъра за безвреден интернет и Съвета на децата към Държавната организация за протекция на детето дружно ще обсъдят и предложат рекомендации към родителите за по-добра отбрана на техните деца във виртуалното пространство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР