На 11 февруари сирийската авиация е нанесла ракетен удар по

На 11 февруари сирийската авиация е нанесла ракетен удар по ...

Сирийска или руска авиация разби турски блокпост в Сирия?.

На 11 февруари сирийската авиация е нанесла ракетен удар по блокпост на турската армия в околностите на селището Кминас в провинция Идлиб. Съобщението с това твърдение е на in24.org с позоваване на турски медии. Ранени са няколко турски военнослужещи.
Има обаче твърдения, че атаката е извършена от руската авиация, като единственото основание е изключителната точност на ударите.
Руската страна потвърди, че нейни самолети са летели следобед на 11 февруари в зоната на Идлиб, обаче едва ли биха нанесли удари по турски сили. Във всеки случай не би било направено специално, се добавя в съобщението.
Четири турски наблюдателни пункта и две техни военни позиции в Идлиб се намират на контролирани територии от сирийската армия, съобщи турският военен министър Хулуси Акар в интервю за агенция Асошиейтед прес. Той уверил, че турската армия няма да изостави нито един от 12 наблюдателни постове в провинцията.
Изострянето на ситуацията в Идлиб вече доведе до съществени загуби в хора и техника и за двете страни в конфликта и в резултат Анкара се обърна за помощ към НАТО. Алиансът засега оказва само морална подкрепа и дори не разглежда вариант за военна помощ на Турция.
Каква обаче е реакцията на САЩ на изострянето на ситуацията в Северна Сирия - научете в този материал!
Автор: Ганчо Каменарски

Източник: actualno.com