На 11 декември се откриват две от най-значителните и мащабни

...
На 11 декември се откриват две от най-значителните и мащабни
Коментари Харесай

Софийският международен панаир на книгата е открит

На 11 декември се откриват две от най-значителните и огромни събития, свързани със актуалната литература и книгоиздаване в България – 46-ия Софийски интернационален панаир на книгата и 6-ия Софийски интернационален книжовен фестивал, проведени от Асоциация „ Българска книга “.

Панаирът и Фестивалът по традиция се организират в Националния замък на културата, на общо шест равнища, и ще продължат до 16 декември.

Още през първия ден от ревюто ни чакат вълнуващи литературни срещи на сцената на културната стратегия на ет. 4 / западно крило. В програмата участват събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия, голям брой срещи с подписи, галерия. Традиционно, Софийският интернационален панаир на книгата е хазаин и на премията за най-хубав издателски план „ Златен лъв “.

За шеста поредна година панаирът посреща Софийски интернационален книжовен фестивал. Фокусът на тазгодишното му издание пада върху немскоезичната литературата на страните Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн. Програмата му ще показа на българската аудитория 11 гостуващи създатели в задграничната си стратегия и над 70 български участника в разнообразни формати - срещи с създатели, полемики, изложения и детска стратегия, както и новите Бързи литературни срещи, Софийски интернационален книжовен фестивал показва и Тайно поетическо четене. Сърцето на литературния фестивал обичайно ще тупти на сцената на Мраморно предверие, ет. 2 на Националния замък на културата.

46-ият Международен панаир на книгата се провежда с поддръжката на Министерството на културата на България и Столична община. Събитията се организират в партньорство с Франкфуртския панаир на книгата, Гьоте институт–България и с финансовата поддръжка на Министерство на външните работи на Германия. Партньори на Почетната стратегия са Княжество Лихтенщайн, Посолство на Федерална република Германия, Посолството на Република Австрия, швейцарската културна фондация „ Про Хелвеция “, Посолство на Конфедерация Швейцария, „ Традуки” и фондация „ Курт Волф”.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР