На 11 август 2020 г. радиолокационни средства на НАТО засичат

...
На 11 август 2020 г. радиолокационни средства на НАТО засичат
Коментари Харесай

НАТО задейства изтребители на Румъния, България и Турция над Черно море

На 11 август 2020 година радиолокационни средства на НАТО засичат неидентифицирани ЛА, летящи от полуостров Крим в посока западната част на Черно море.
С цел демонстриране на подготвеност и зоркост по защита на въздушните граници на Алианса и в границите на съответните процедури по „ еър полисинг “, Обединеният център за въздушни интервенции на НАТО в Торехон ( Испания) подвига по паника поредно дежурни изтребители от Военновъздушни сили на Румъния(МиГ-21 Lancer), България (МиГ-29) и Турция (F-16).

Екипажите образно разпознават летящите от Крим самолети като принадлежащи на съветските Върховен касационен съд и остават в тъй наречените „ въздушни зони за наблюдаване “ с подготвеност за реакция при нужда. След отдалечаване на съветските самолети дежурните изтребители са се завърнали в своите бази, написа още PAN.bg.

При тези рутинни процедури от страна на българските Военновъздушни сили работят дежурните изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, които са част от задачата „ еър полисинг “ в границите на Интегрираната ПВО/ПРО на НАТО. Те поддържат непрекъсната подготвеност 24 часа/7дни в седмицата/365 дни в годината с цената на неимоверни старания от страна ИТС въз основата за обезпечаване на изправна авиационна техника.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР