На 11 април от 13:30 часа в Професионална гимназия по

...
На 11 април от 13:30 часа в Професионална гимназия по
Коментари Харесай

Бъдещи моряци ще сформират ученически флотски отряд в Русе

На 11 април от 13:30 часа в Професионална гимназия по речно корабостроене и мореплаване (ПГРКК) – Русе ще бъде обещано началото на плана „ Дунавската флотилия и приносът ѝ за развиването на свободния дух на русенци”. Той ще се осъществя от Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса – Русе и се реализира по стратегия „ Знание и напредък “, осъществена от Фондация „ Русе - град на сводния дух “, с поддръжката на Фондация „ Еконт “. Инициативата е отдадена на 140-та годишнина от основаването на Дунавската флотилия и Българския военноморски флот.
Ученици от ПГРКК ще се образоват 9 месеца, след което ще образуват внушителен дунавски флотски отряд. Проектът цели основаването на обучителен модул за извънкласна активност, подкрепящ образуването на представителни формирования във всички образователни заведения на града. Партньори в реализацията на плана, с изключение на ПГРКК, ще бъдат Професионалната гимназия по облекло (ПГО) „ Недка Иван Лазарова”, чиито възпитаници ще оказват помощ в изработването на униформите на отряда, Военно окръжие – Русе, Регионалния исторически музей и русенския районен клуб на НД „ Традиция”.
Участниците в патриотичната самодейност ще се срещнат в детайли със славната история на локалните военни елементи, актуалната ни войска и опциите на младежите да постъпят в нейните редици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР