На 11.05.2021 г. от 10 ч. в зала 1 на

...
На 11.05.2021 г. от 10 ч. в зала 1 на
Коментари Харесай

В ИУ-Варна предстои конференцията Медиацията в различните обществени сфери

 На 11.05.2021 година от 10 ч. в зала 1 на ИУ и посредством видеоконферентна връзка ще се организира национална научна конференция " Медиацията в другите публични сфери “.

Конференцията се провежда от Институт " Итера “, Университетски център по медиация- ИУ-Варна и Камара на посредниците в България.

Настоящата национална конференция е развиване на обичайно провежданите през послените три години кръгли маси и вследствие на нужда от слагане на въпросите свързани с медиацията в България на научно равнище.

Идеята на научния конгрес е да даде поле за диспути, полемики и изнасяне на научни разработки и на практика мнения свързани с медиацията в четири от значимите публични сфери- обучение, опазване на здравето, правосъдна система и обществен бранш. Засягат се настоящи проблеми на медиацията, които ще бъдат обект на разискване и оферти към способените институции за разширение приложното поле на медиацията и по-голяма успеваемост.

Предвид националният си формат, присъединяване във форума може да бъде присъствено или отдалечено, като на участниците ще бъде предоставена опция за разнообразни способи на показване, дискутиране и шерване на опит и експертиза.

Събитието събира под един покрив представители на държавната и локалната власт, представители на правосъдните институции, адвокатските колегии, университетската общественост, представители от главното и междинното обучение, неправителствените организации и бизнес организации, посредници, специалисти по договаряния и ръководство на спорове и други

След провеждането на форума ще бъде направен алманах с отчети. Той ще бъде изпратен до институциите, свързани с публичните сфери, в които медиацията се ползва: Министерство на правосъдието; Министерство на образованието; Регионални ръководства на образованието; Омбудсман на РБългария; Общини; Областни администрации; Адвокатски колегии; Съдилища- районни, окръжни и апелативни, към които има основани центрове по медиация. Медиатори, организации, сплотяващи медиатори; организации, учащи посредници. Неправителствени организации, реализиращи планове в региона на медиацията. Университети, учебни заведения и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР