На 100 милиарда долара се оценяват щетите, нанесени на инфраструктурата

...
На 100 милиарда долара се оценяват щетите, нанесени на инфраструктурата
Коментари Харесай

Унищожена е инфраструктура за 100 млрд. долара в Украйна

На 100 милиарда $ се правят оценка вредите, нанесени на инфраструктурата на Украйна от февруари насам. Това съобщи украинският министър на финансите Сергей Марченко, представен от " Ройтерс ".

По негови думи е много мъчно да се пресметна цялостния размер на провалите, защото инфраструктурата е атакувана всекидневно.

По-рано европейският комисар по филантропичната помощ и ръководството на рецесии Янез Ленарчич означи, че вредите върху енергийната инфраструктура на Украйна наближават сериозна точка, тъй че Европейският съюз работи непрекъснато, с цел да поддържа енергийните доставки на страната.

Участниците в специфичната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в понеделник одобриха резолюция за сформиране на интернационален указател на вредите, за които се допуска, че са породени от Русия на Украйна, както и за признание на нуждата от основаване на механизъм за компенсиране на загубите.

94 страни гласоподаваха в поддръжка на документа, само че самодейността не получи утвърждение от други 97 страни.

През последните няколко седмици Русия нанесе поредност от удари с ракети и дронове по енергийната инфраструктура на Украйна. Киев твърди, че е развалена до 1/3 от електроенергийната система на страната, а украинските управляващи предизвестиха, че е вероятен режим на тока заради лимитираните доставки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР