На 10 юни, сряда, от 20:00 ч. на Facebook страницата

...
На 10 юни, сряда, от 20:00 ч. на Facebook страницата
Коментари Харесай

Творби от Чайковски, Моцарт, Брамс и Христосков в изпълнение на виртуозната цигуларка Мила Георгиева и Оркестъра на Класик ФМ радио

На 10 юни, сряда, от 20:00 ч . на Фейсбук страницата на „ Кантус Фирмус “ ще бъдат излъчени записи на надарената цигуларка Мила Георгиева и Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Григор Паликаров. Програмата ще стартира с интродукция към операта „ Дон Жуан “ от Волфганг Амадеус Моцарт , след което ще звучи един от най-обичаните цигулкови концерти – този на Пьотр Илич Чайковски . Следват Унгарски танц №5 от Йоханес Брамс и виртуозната миниатюра „ Малка токата “ от Петър Христосков.
Всички записи са от присъединяване на Мила Георгиева в програмата на „ Европейски музикален фестивал “ и са осъществени от екипа на Канал TV1.
Мила Георгиева стартира музикалната си кариера още като дете и печели награди от състезания в Италия, Чехия и България. Изнася концерти в Испания, Холандия, Филипините, Сингапур, Индия и Китай. През 2002 година тя става най-младият концертмайстор в историята на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт и заема тази служба и до в този момент. Наред с работата в оркестъра тя постоянно изнася независими концерти в Европа и у нас. Носител е на премиите „ Кристална лира “, „ Златно перо “ и други оценки.
Григор Паликаров e един от най-изявените български диригенти. Дългогодишен диригент в Националната опера и балет, той има голям репертоар от оперни и балетни заглавия. Паликаров дирижира постоянно водещите български симфонични оркестри. От 2005 година той е основен живописен началник на Симфоничен оркестър – Пазарджик. Гостувал е за концерти в Германия, Австрия, Белгия, Франция, Италия, Люксембург, Съединени американски щати, Русия, Словения, Полша, Тайван, Холандия, Япония, Корея и други За своите постижения е отличен с премиите „ Кристална лира ” (три пъти), „ Златно перо ” и други
Двадесетото издание на  „ Европейски музикален фестивал “ трябваше да се осъществя тази пролет в София и Пловдив като част от Календара на културните събития на Столичната община, а в Пловдив - с финансовата поддръжка на Община Пловдив.  Концертите „ Кино и класика “ от програмата на фестивала с присъединяване на Мила Георгиева са планувани в този момент надлежно за 20 октомври в София и 22 октомври в Пловдив. 
Линк към събитието във Facebook -->
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР