На 10 юни 1692 г. пуритани обесват първата Салемска вещица.

...
На 10 юни 1692 г. пуритани обесват първата Салемска вещица.
Коментари Харесай

10 юни 1692 г. - Пуританите обесват първата Салемска вещица

На 10 юни 1692 година пуритани обесват първата Салемска магьосница. В град Салем, Масачузетс, е обесена Бриджит Бишъп, наказана на гибел седмица по-рано за магьосничество. По подигравка на ориста тя е последната задържана, само че изпреварва останалите 18 души, увиснали на бесилото, прецизират " Световни загадки ".

Най-злата ѝ магия се изразявала в това, че поразявала мъжете в Салем със смъртоносния грях на пристрастеността, защото била привлекателна млада жена, пренебрегваща пуританския морал с облеклото си, без да носи скромна черна рокля и алено кепе.

Съдебните процеси против Салемските вещици, почнали през 1692 година, са подклаждани от пуританите. В строгия честен кодекс на пуританите не е очакван отдушник за враждебността и експанзията. А това в композиция с пуританската религия, че всеки човек е задължен да следи за благочестието на съседа си, прави споровете неизбежни. Нетолерантността на пуританите принуждава мнозина заселници да изоставен Масачузетс и това способства за развиването на други колонии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР