На 10 януари се навършиха 76 години от една от

...
На 10 януари се навършиха 76 години от една от
Коментари Харесай

Георги Димов, Народна сила: Бомбандиралите София днес ни изтриват от световната газова карта

На 10 януари се навършиха 76 години от една от най-зловещите и кръвопролитни бомбардировки на София. Тогава е осъществена първата комбинирана, т.е. дневно-нощна офанзива над столицата. Загиват 750 и са ранени още над 700 души - най-вече цивилни, мирни жители и доста по-малко военни. Тежко ударени са над 3700 здания. Хвърлените бомби над София са близо 1800. 445 здания са изцяло разрушени. Сред тях са най-знаковите за столицата - Народното събрание, Народният спектакъл, Александровска болница. Ударени са още три министерства и Зоологическата градина.
Председателят на придвижване " Народна мощ " доктор Георги Димов разяснява за Аctualno.com тези събития от предишното на столицата ни и за какво в никакъв случай не би трябвало да ги забравяме.
Преди по-малко от столетие днешните англосаксонски “съюзници ” ни бомбардираха, днес рушат нашата стопанска система като ни изтриват от международната газова карта!
Честит 10 януари 1944/2020 година Това са датите, които би трябвало да помним в най-новата ни история!
От първата половина на XX в. са думите на У. Чърчил:
Нужно е да се удари само столицата на  България, за да капитулира цялата страна. Този град би трябвало да бъде погубен, да загине, да бъде срутен до основи и в неговите отломки да се засеят картофи ”.
Точно на 10 януари тази година, 76 година след безскрупулните бомбардировки над столицата ни, разбрахме, че господин Д. Хейл e решил да пусне следващата " икономическа " бомба върху беззащитна България! Американското държавно управление било срещу това Турски поток да минава през България! Висшият американски посланик даде изявлението, откакто в Истанбул тържествено беше открит газопроводът „ Турски поток “:
" България е на източния фланг на НАТО - в действителност доста значима страна за американската визия за бъдещето на Европа! Бих желал да отбележа първо, че ние в действителност се възхищаваме и почитаме отдадеността на българския народ по пътя му към демокрацията. Силно го поддържаме. Второ - значимо е да не се не помни, че демокрацията е развой, който в никакъв случай не свършва. "
Тези дни немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че газопроводът " Северен поток 2 " би трябвало да бъде приключен, тъй като това е значим стопански план за доста европейски страни ! Тя означи, че Германия и Русия интензивно поддържат икономическите връзки, макар глобите!
Бедна България обаче спря всички стопански планове с Русия . И напълно закономерно те бяха конфискувани от Турция. В момента Турция строи нова нуклеарна централа, откакто ние безусловно " забатачихме " плана Белене. Гърците са подготвени да заобиколят  България, тъй като виждат по какъв начин Турция се оправя сполучливо и печели от преноса на газ.
За 30 год. ние се превърнахме от производител на енергийни запаси в консуматор - и то по волята на новите ни англосаксонски господари и продажните родни политици! За китайски вложения пък, и то от най-мащабния в човешката история план Пътя на коприната, даже и не мечтаем. От него обаче се възползваха нашите съседи - и Турция, и Гърция, и Сърбия... България беше заобиколена за следващ път !
А ние горим боклука на италианската мафия; купуваме рисково нуклеарно гориво; стопанската система ни се крепи на събираните налози и такси от жителите (но не и от олигарсите). Малкото постъпленията в страната са от спестяванията на българите, които " изпратихме " на гурбет и по този начин обезкръвихме демографски България! На този декор станахме страна с доходи само от сферата на услугите, без произвеждане, само че за сметка на това с ниско ползване и залязваш туризъм. И напълно не инцидентно сме и най-бедната страна в Европейски Съюз !
- подписахме така наречен колониални контракти с американските централи, което струваше милиарди на българския данъкоплатец;
- ликвидирахме четири блока на АЕЦ " Козлодуй " по погрешни внушения - което ни струваше още веднъж милиарди;
- спряхме " Южен поток " по заповед на група американски сенатори, отпред с починалия Дж. Маккейн, което ни лиши още веднъж от милиардни постъпления;
- не реализирахме даже " сигурния " план АЕЦ " Белене ", което освен не способства, само че и ни ощети с милиарди...
Сега ударът ще бъде битов! След водата, ще ни лишат от газ и енергийни запаси...това е обещаното ярко и " демократично " бъдеще пред изтерзана България!
Защото в действителност неолибералната " народна власт " свършва, когато свършат ресурсите; а националната ни страна остане само територия за непознати военни и стопански ползи!
Време е българският народ да се разсъни от комата на прехода и да скъса оковите на презокеанското колониално иго!
България не би трябвало да бъде непознат " доминион ", а суверенна страна с почтени приходи, крепко българско население и мощна стопанска система!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР