На 10 януари 2020 г. в град Тетевен се състоя

...
На 10 януари 2020 г. в град Тетевен се състоя
Коментари Харесай

Тетевен отличи най-добрите си млади спортисти за 2019 г.

На 10 януари 2020 година в град Тетевен се състоя третото издание на церемонията по връчване на премиите „ Спортист на годината на община Тетевен “, което ознаменува достиженията на младите и надарени спортисти през 2019 година Тържественото събитие бе проведено от Община Тетевен и е част от напъните й към стимулиране и поддръжка на спорта в детско-юношеска възраст.
Кметът на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева приветства пристигналите да уважат спортните триумфи на младежите: “Днес честваме спортните триумфи на достойните младежи на община Тетевен, които са лицето ни пред света. Младежкият спорт е знак на израстването на личността и на първо място има мощната обществена роля да отдръпне децата и младежите от порочните провокации, пред които ги изправя съвремието и да им даде религия и мощ в личните благоприятни условия, да ги построи като почтени персони.
Изказвам дълбоката си признателност към треньорите и уредниците на спортни действия в нашата община, те се посвещават с професионализъм, самообладание и безрезервност на благородното дело децата ни да порастват в здрава и сигурна среда. Благодаря на всички вас – спортисти и треньори, че почтено защитавате противоречивата популярност на града и продължавате да пишете спортната ни история със златни букви. Спортът постоянно е бил и ще бъде значима част от публичния живот на нашата община и се гордеем с всички вас! Той е здраве, само че най към този момент активност, създаваща положителни хора, а както е споделил бащата на актуалното Олимпийско спортно придвижване - барон Пиер дьо Кобертен: По-добрият свят може да бъде донесен само от по-добрите хора! “. Дерзайте! “.

Наградите на спечелилите връчиха доктор Мадлена Бояджиева, Мария Стойчева – Председател на Общински съвет – Тетевен, Тони Стоев - Зам.-кмет на Община Тетевен и Свилен Русинов – олимпийски медалист по бокс от Барселона 1992, притежател на голям брой оценки от интернационалните надпревари, треньор по бокс и държавник.
Бяха отличени четирите най-хубави тимове на община Тетевен за 2019 година, а точно тимът по волейбол –юноши до 19 година на СВК “Тетевен Волей “ за 1-вото си място в зонална група Е от Държавното състезание по волейбол, футболният отбор (родени 2004/05 г.) на ФК „ Георги Бенковски “, който завоюва 1-во място за Областна зона „ Плевен запад “ на Националното състезание по футбол, футболният тим на девойките до 13 година на ФК „ Светкавица “ – с. Градежница, завоювал 3 първи места от зонални надпревари и шампионати за зона „ Велико Търново “ от календара на Националното състезание и школата по футбол на ФК „ Вихър “ – с. Глогово за най-активно присъединяване в общински надпревари през годината.
Специалната премия на Кмета на Община Тетевен получиха двама вдъхновяващи млади тетевенски спортисти, национални състезатели по волейбол, чиито кариери започнаха в Тетевен – Борислава Съйкова и Мартин Мечкаров. Борислава е една от дребното трансферирани в чужбина състезателки на възраст под 20 година за последните 5 години, играе в Румъния и бе определена за част от идеалния тим на румънското състезание, до момента в който Мартин се състезава в първенеца на Чехия, с който взе присъединяване в Шампионската лига на Европейската конфедерация по волейбол 2019. Двамата изпратиха видео обръщения, с цел да благодарят за оказаната чест.

Отчетени бяха и триумфите на перспективните млади спортисти на общината. Това са тримата състезатели по битка на СКБ „ Георги Бенковски “ – гр. Тетевен - Димитър Трифонов (на 7 г.) който има златен орден от интернационален шампионат в Белград, Сърбия, Преслав Галинов (на 9 г.) и Маргарит Деянов (на 13 г.) – медалисти от национални купи.
За втора поредна година за Спортист номер №1 на община Тетевен бе оповестена Изабела Янкова. Изабела е състезателка по планинско колоездене от международна големина единствено на 15 година, ученичка в СУ „ Георги Бенковски “ – гр. Тетевен, с голям брой 1-ви и 2-ри места от разнообразни надпревари от интернационалния и държавния календар на Федерацията по планинско колоездене: Европейска купа Downhill – 1-во място в Марибор, Словения, 2-ро място в Крънска гора, Словения, 2 място в Абетон, Украйна, 1-во място в Пила и Списак, 2-ро място в Брандентал и отличник на националния Downhill шампионат в гр. Ботевград.
На второ място се класира Петя Петкова на 11 година, състезателка на СКО „ Вежен “ – гр. Тетевен, държавен първенец в дисциплината „ Спринт “ за дами до 12 година, държавен вицешампион в дисциплината „ Дълга отдалеченост “, на 3-то място в ранглистата на БФО за 2019 година при дами до 12 година

Третата позиция зае Валери Алексиев, играч по битка – типичен жанр в категория до 82 година на СКБ „ Г. Бенковски “, вицешампион за юноши от Държавно персонално състезание в гр. Ловеч и с 3-то място за юноши от Държавно персонално състезание в гр. Бургас и първи места на редица интернационалните шампионати.
Четвърта в класацията попадна Славена Петкова на 15 г.– състезателка на СКО „ Вежен “, държавен първенец в дисциплината „ спринт “ за дами до 16 година, 3-то място на Директива за птиците по коло насочване в дисциплината „ Спринт “.
Петото място заслужи Бранимира Маркова, също състезателка на СКО „ Вежен “, на 17 година, държавна вицешампионка до 18 година в дисциплината „ Дълга отдалеченост “.

Спортист на годината №6 стана Йоан Иванов, на 12 година, играч по тенис на маса на СКТМ „ Тетевен “ – гр. Тетевен, 5-о място на Директива за птиците за деца до 12 година – индивидуално; 2-ри на зонално състезание за Северна България до 12 година и 6-ти на зонално състезание за Северна България до 15 година
Преслав Христов, на 10 година, зае 7-ото място. Той е възпитаник в НУ „ Хаджи Генчо “ – Тетевен, играч на СКБ „ Г. Бенковски “, вицешампион на шампионата „ Иван Николов “ – гр. Златица; първенец на интернационалната спартакиада в гр. Оряхово и Купа „ Самоков “- гр. Самоков; с трето място на интернационален шампионат в Босна и Херцеговина.
За състезател на годината на 8-а позиция бе определен Тодор Тодоров, на 17 година – играч на СКО „ Вежен “, първият играч под 18 година, приключил три Ултра планински маратона в един сезон / “Витоша 100 “ – 100 км.; “Орехово ултра - 50 км. “ и „ Пирин ултра - 66 км. “.

Деян Говедарски на 9 година стана Спортист на годината №9, той е играч на СКБ „ Г. Бенковски “ и има 3 бронзови медала от интернационалните шампионати, а почетната 10-а позиция зае Светлозар Христов, на 14 година, също от СКБ „ Г. Бенковски “, вицешампион на шампионат в Босна и Херцеговина и с 3-то място в Белград, Сърбия.
Отличени за своите треньорски триумфи през 2019 година бяха: Младен Маринов – СКО „ Вежен “ – гр. Тетевен, Алекси Гигов – ФК „ Светкавица “ – с. Градежница, Маньо Алдинов – ФК „ Вихър “ – с. Глогово, Тони Тонев, Данаил Бечев и Стефчо Маринов – ФК „ Г. Бенковски “ – гр. Тетевен, Северин Байдуловски – СКТМ „ Тетевен “ – гр. Тетевен, Веско Алексиев и Марио Алексиев – СКБ „ Г. Бенковски “ – гр. Тетевен и Петър Мечкаров и Илиян Иванов – СВК „ Тетевен Волей “ – гр. Тетевен.
За прелестното въодушевление на церемонията се погрижиха музикантите от Фолклорна групировка „ Кенар “ с началник Красимир Силянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР