На 10 септември пред сградата на столична община на ул.

...
На 10 септември пред сградата на столична община на ул.
Коментари Харесай

Протест настоява за изграждането на нови ясли, детски градини и училища в София

На 10 септември пред постройката на столична община на ул. Московска №33 ще се организира митинг, проведен от Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система.
 Кои са частните ясли, които ще носят точка за класиране в детска градина  Нови промени в разпоредбите за банкет на деца в яслите в София
Сред настояванията са основаване на ефикасна работна група, която да изготви проект за изграждане на нови ясли, детски градини и учебни заведения, съобразени с потребностите на всеки квартал. Това предложение ще бъде публично импортирано в Столична община по време на митинга.

Въпреки че от Общината свикаха работни групи нито една от тях няма компетенцията да приготви действителен проект за неотложно строителство на ясли, детски градини и учебни заведения според от потребностите на всеки квартал, изясняват уредниците на митинга. 

Друго от настояванията им е всяко останало отвън класиранията дете да бъде обезщетено с ваучер на стойност единния разходен стандарт. Това е краткотрайна мярка до построяването на съответна просветителна инфраструктура за да бъдат обезщетени фамилиите на неприетите деца, за които Общината не е осигурила задоволително места.

Протестиращите ще упорстват и за цялостно автоматизиране на системата за кандидатстване в ясли и детски градини, както и основаване на електронна система за банкет в първи клас. " Това е безусловно неотложно, с цел да имаме банкет, който да е обективен и да няма човешка интервенция, без неточности и операции ", показват още уредниците на митинга.

Те ще упорстват и за обезпечаване на средства за назначение на помощник-възпитател във всяка група, която надвишава числеността на децата, заложена в наредбата. Това се налагало, защото всеобщо шефовете на детски градини са нарушили наредбите на общината и в група са приели повече от 40 деца в група. За да се даде физическа опция на личния състав в детските градини да се оправят със повишения брой деца е неотложно да се провиснал средства за назначение на помощник-възпитател във всяка една такава група, се показва в настояванията на протестиращите.

Те упорстват също за премахване от служба Директора на Дирекция „ Образование " Мария Минчева, както и Ирена Николова – основен специалист в Дирекцията.

" Това искане е последно, само че никога не е на последно място, защото тези чиновници на Столична община изрично потвърдиха, че нямат волята да управляват качествено системата. За това основно свидетелства фактът, че години наред преди нашата поява не са открили всеобщите нарушавания в системата на детските градини. А това, което докара до решението за настояването на оставки бе, че не постановиха нито едно наказване на нито един шеф след подадените от нас сигнали и макар безспорните нарушавания, които персонално те са открили ", показват от инициативния комитет, откъдето припомнят, че не симпатизират на нито една политическа мощ и митингите им не са политически стимулирани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР