На 10 октомври т.г. Българска браншова асоциация Пътна безопасност“ започна Национална

...
На 10 октомври т.г. Българска браншова асоциация Пътна безопасност“ започна Национална
Коментари Харесай

Българска браншова асоциация Пътна безопасност започна Национална кампания за по-безопасна и спокойна среда

На 10 октомври т.г. Българска браншова асоциация " Пътна сигурност “ започна Национална акция “Безопасност за децата - Безопасна пътна инфраструктура към детските и образователни заведения “, чието мото е " Не бъди апатичен, ти си друг “. Подкрепена е от голям брой неправителствени организации, сдружения, фирми-партньори и дейни жители.

Кампанията има за цел да усъвършенства положението на пътната инфраструктура към местата за образование и да сътвори една по-безопасна и спокойна среда за нашите деца.

Създаден е сайтът  www.безопасностзадецата.бг , на който всеки жител може да подаде сигнал  за нарушавания, за изчезнала маркировка, знаци, защитни или предпазни уреди и осветяване към пешеходните пътеки в региона на образователните заведения – детски ясли, детски градини, учебни заведения и университети.

Всички сигнали, които дават отговор на долуизброените критерии, ще бъдат обработвани от екипи и посредством тях ще се подават до съответните институции. След това ще се упражнява мониторинг на подхванатите дейности и ще се разгласяват резултатите на уеб страницата на акцията и във Facebook групата " Заедно на пътя спасяваме живот “.

Ще се разпространяват и положителните образци – сигнали от жители ще бъдат подавани и за обезпечената безвредна среда към учебните заведения, като съответната община ще бъде поощрявана. По същия метод ще се подходи, когато дадена община предприеме дейности в резултат на подаден от нас сигнал.

Всеки, който пожелае, може да подаде сигнал на уеб страницата за следните нередности:

Липсваща или захабена пътна маркировка на пешеходните пътеки; Липса на очевидно сложени пътни знаци за пешеходните пътеки; Липса, компрометирани или погрешно инсталирани оградни уреди пред входа и изхода на образователното заведение, които би трябвало да попречват изненадващото изскачане на децата върху пътното платно; Липса на положително улично осветяване към пешеходните пътеки; Нужда от слагането на изкуствени неравности на платната пред входовете и изходите на образователното заведени; Наличие на растителност пречеща на видимостта към входовете и изходите на образователните заведения.

Всеки подаден сигнал ще бъде признат, обработен и ориентиран към съответните институции, при съблюдаване на разпоредбите за конфиденциалност.

Призовават се всички жители, забелязали някоя от изброените нередности, да подадат сигнал до нас посредством уеб страницата www.безопасностзадецата.бг.  

Както и всички неправителствени организации, сдружения и компании да ни окажат поддръжка, като станат наши сътрудници.

Организаторите приканват всички известни персони да разпространяват нашата акция в профилите си в обществените мрежи. Всички медии да поддържат идеята и да оказват помощ за разпространяването на акцията “Безопасност за децата - Безопасна пътна инфраструктура към детските и образователни заведения “, с което да допринесат за реализирането на главната й цел, а точно - реализиране на безвредна и сигурна среда пред и към образователните заведения.

Нито една гибел на пътя не е допустима и задачата е  " Визия 0 “ жертви от пътнотранспортни катастрофи.

Повече информация ще получите на уеб страницата www.безопасностзадецата.бг , както и във Facebook групата, Инстаграм и Ютюб профилите на акцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР