На 10 октомври се навършиха 22 години от смъртта на

...
На 10 октомври се навършиха 22 години от смъртта на
Коментари Харесай

Премиерът си спомни с тъга за най-скъпия си човек

 На 10 октомври се навършиха 22 години от гибелта на майката на премиера – Венета Борисова. През годините министър-председателят нееднократно искрено е споделял по какъв начин дружно със сестра си – доктор Красимира Иванова, са водили жестока борба за живота ѝ. Тя си отива след злокачествено заболяване, с което не съумява да се пребори.

" Майка ми, Бог да я елементарни, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме каквото имахме, с цел да ѝ купуваме молекула за битка с рака ", показа преди време министър председателят. На 16-годишнината от нейната гибел пък ѝ посвещава красиви слова във фейсбук профила си, където написа: " Много я обичах и ми е доста тъжно за нея. Мама Мецанка беше най-хубавата жена на света, тя ме научи да разграничавам положителното от злото. Често ми споделяше " в никакъв случай не прави това, което на теб не искаш да ти се случи ". До ден сегашен от този принцип се управлявам в дейностите си. Благодарение на нея съм това, което съм. Знам, че тя ме гледа от горната страна и е значимо за мен да утвърждава моите решения ".

Венета Борисова е била начална учителка в Банкя, а учениците ѝ и до ден сегашен я загатват само с положително. Тя била по-либералната от двамата родители на Борисов, само че все пак се придържала към правилото – строга, само че обективна.

Правела всичко допустимо със сестра му да имат пълноценно детство. " Гледахме 5 свине и 15 кокошки. Всяка заран ставах, отивах на учебно заведение, връщах се. Косях трева. За зимата гледахме по 40 бройлера, а аз ходех за трева, с цел да изгледаме прасетата. Имахме равнища с 3,5 декара царевица и мога да ви покажа по какъв начин се коси трева, по какъв начин се загърля. Пържени яйца и картофи – това ядях. Майка ми ме наричаше " картофено момченце ". Агнешко ядяхме единствено за Гергьовден ", споделя за детските си години министър председателят.

На Венета – майката на Борисов, е кръстена и неговата единствена щерка, която също била извънредно привързана към своята баба, добавя " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР