На 10 октомври е и откриването на изложба гладиаторски шлемове

...
На 10 октомври е и откриването на изложба гладиаторски шлемове
Коментари Харесай

Показват филма "Кристо в Япония" на Георги Тошев в Бургас

На 10 октомври е и откриването на галерия гладиаторски шлемове - атрибут от хитови холивудски продукции

Вторият ден от Порт Прим Арт Фест - 10 октомври ще предложи на бургазлии и гостите на града две събития.

От 17,00 часа в Магазия 1 на Морска гара, ще бъде открита галерия гладиаторски шлемове на скулптора Васко Ернст Бърдаров и дизайнера Лилия Колева-Бардарова от Бърд-Арт студио. Двамата създатели имат голям брой независими изложения, както и дългогодишни обичаи в работата за разнообразни кино студия. За тях, те основават скулптурни обекти, прототипи, костюми, специфични резултати, декори за филми. Шлемовете, които ще бъдат експозирани на Порт Прим Арт Фест са достоверен атрибут от холивудски хитови продукции като " 300: Възходът на една империя ", " Цезар ", " Спартак ", " Херкулес ", " Ханибал. " Те отразяват действителния аспект на древността, пречупен през погледа на актуалния създател.

Входът за изложбата е свободен.

Час по-късно - в 18,00 часа - в Културен център " Морско казино ", ще се състои премиерата на кино лентата на Георги Тошев " Кристо в Япония ". Лентата ще бъде показана за първи път точно на бургаската аудитория. Тя ще покаже един необикновен създател, в страната на изгряващото слънце, през погледа на журналиста и продуцент Георги Тошев.

Пространствените съоръжения Христо Явашев - Кристо включват планове като Опакованият музей за модерно изкуство на Чикаго (1969г.), Бягащата ограда в Калифорния (1976г.), Чадърите в Япония и Съединени американски щати (1991г.), Плаващите кейове на езерото Изео в Италия (2015г.) Името му е знак на иновация и друг взор по света.

Входът за изложбата е свободен.

Пилотното издание на Порт Прим Арт Фест се организира в дните от 9 до 14 октомври. Патрон на фестивала на изкуствата за 2017г. е огромната ни актриса Цветана Манева. Творчески шеф и идеолог на форума е художникът Стефан Божков. Организатори и домакини на фестивала са Община Бургас и Гранд хотел и СПА Приморец.

За повече информация: www.portprim.bg / [email protected] / Тел: 0877 850 001


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР