На 10 май беше произнесена първата присъда срещу Ценко Чоков.

...
На 10 май беше произнесена първата присъда срещу Ценко Чоков.
Коментари Харесай

Разкриха го! Ето цялата истина за запоя на Ценко Чоков

На 10 май беше произнесена първата присъда против Ценко Чоков. Той оспорва мярката си " задържане под стража ", тъй като смята, че е погрешно наказан. На 26 септември Апелативният спецсъд променя мярката за неотклонение на Чоков от „ Задържане под стража “ в „ Домашен арест “, заради утежняване на здравословното му положение и идни оперативни интервенции. Всички помним по какъв начин се явяваше в носилка в правосъдната зала. Това сподели на ексклузивен брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, която даде детайлности към проблема с мярката за неотклонение на Ценко Чоков.

" Прокуратурата се самосезира по материали от медиите. Получихме и информация от Столична дирекция на вътрешните работи за откритото отклоняване от мярката за неотклонение на подсъдимия Ценко Чоков, в която в допълнение е конкретизирано, че лицето не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се яви в правосъдно съвещание пред Апелативния профилиран углавен съд, а е открит в питейно заведение намиращо се в кв. „ Драгалевци “ в София, като е бил във очевидно чудесно здравословно положение. Тук желая да уточня, че на Ценко Чоков е било позволено да посети стоматолог, а не заведение. Има изрично нарушение на мярката за нетоклонение и ние имаме цялостното съображение да желаяме изменение на мярката.

В заведението Чоков е употребявал напиткаи, хранил се е, не е бил в инвалидна количка. Има безапелационни доказателства за това и ние ще настояваме Апелативният спецсъд да промени мярката му в най-тежката. Явно е, че към този момент е добре и може да посещава правосъдните съвещания, както и да остане в следствения арест ", разкри Арнаудова.

" На 26 септември Апецапелативният спецсъд е решил, че задравословното положение на Чоков не позволява той да остане в ареста. Предоставени са документи и експертизи, а съдът е взел това решение. Очевидно към тази дата тези медицински проблеми към този момент не съществуват.

Прокуратуарата се е самосезирала и за съдебно-медицинските експертизи. Започваме инспекция и на тях. Последната съдебно-медицинска експертиза е направена на 2 ноември. Тя гласи, че положението му е толкоз тежко, че не може да се явява в правосъдна зала. Той е страдал от доста тежки болести, които подлежат на оперативна интервенция. Започваме досъдебно произвеждане. Няма да кажа името на лекаря и от коя болница е.

Вещето лице, изготвило експертизата, го грози от 1 до 3 години затвор. Ще проверим и другите екепсертизите ", безапелационна бе Арнаудова.

" За мен мярката " домакински арест " не реализира задачите си, само че съществува в Наказателния кодекс. Категорично смятам, че тази мярка не реализира резултати за процесуалните каузи. Имали сме и доста други такива образци. Подсъдими са идвали с инвалидни колички, патерици и когато мярката им стане домакински арест, внезапно оздравяват ", приключи Арнаудова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР