На 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита безжизнена до

...
На 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита безжизнена до
Коментари Харесай

Заради издирвания в Костенец: Забраниха да се ходи за гъби

На 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита безжизнена до дома си. Жената е била някогашен сътрудник на Зайков и двамата имат дете. По-късно беше открит погубен и комшия на Зайков, който е негов братовчед. Според полицията още не е доказана връзка сред двете убийства. Стотици служители на реда, жандармеристи и даже антитерористи бяха вдигнати накрак и блокираха Костенец и близките села. В издирването се включи и хеликоптер, само че без резултат. В момента в Костенец няма никакви чиновници на Министерство на вътрешните работи по улиците. На всички изходи и входове във всички вероятни направления обаче има патрули от жандармеристи с бронежилетки и катаджии, които стопират безусловно всички излизащи от региона моторни транспортни средства и ревизират багажниците. Това се прави непрекъснато.

„ Допреди няколко дни служителите на реда и жандармеристите бяха един до различен по улиците, водеха и 7-8 кучета, в този момент разшириха периметъра и са по баирите. Търсят на всички места – откакто ревизираха Василиците (селата Горна и Долна Василица), ревизират Очушите. То се води едно с. Очуша, само че в действителност са 5-6 махали с доста малко народ. Навсякъде има горски заслони и изоставени къщи, където можеш да се скриеш и Господ не може да те откри “, описа съседът на Зайков от квартал „ Полето “, който се показа като Стоян.



Мъжът показа още, че идеално място за скриване може да бъде и с. Голак, което се намира на 16 км от Костенец в посока с. Ветрен по черен път. „ Голак е огромно село, само че в него живят единствено неколцина души “, сподели още мъжът. „ Откакто Стоян изчезна, вали, само че това не го плаши.

След дъжд кучетата губят следите, но и да не е валяло, единствено с един пикантен пипер да си намаже подметките и кучето е до такава степен. Губи ориентировка. Бил съм граничар и знам по какъв начин може да не те открият кучета. А Стоян е изпечен нарушител ловец и познава доста добре региона, по-добре от горските “, описа още съседът на търсения.

Той разказа Стоян Зайков като човек, който не пие алкохол и не пуши. „ Не е грубиян. От толкоз време го знам, никой не е споделил до момента да е чул да се карат с жена му или че той я бие или тормози. Тя беше ромка от Момин проход. Имат момче на 14-15 години. По време на убийството то е било в Момин проход, а тя сама у дома. Двамата със Стоян живееха в кв. „ Полето “, само че преди към година се разделили и тя си тръгнала, била е в друга тяхна къща, на към 2 км разстояние. Там е станало закононарушението. Родителите на Стоян живеят в напълно друга къща в Костенец.

Стоян и жена му не са имали финансови проблеми.
" Имаха бюро за погребални услуги, офисът се намира в центъра на Костенец и оферират всичко - от организация на погребението до обезпечаването на надгробни плочи. Жената беше и фризьорка и си имаше салон до погребалното бюро. Много пъти съм ходил при нея да ме подстриже. Някой бушон му е избил на Стоян, с цел да направи това “, сподели неговият адаш.

Първият уикенд след двойното ликвидиране хотелът на Пчелински бани, който нормално е цялостен с почиващи, е бил с доста малко гости. „ Страхуваха се хората. Проверките започваха още от отбивката на Мирово. Веднага се усети по хотелите, гостите понижиха “, сподели локален гражданин.

„ Докато не го заловен, няма да се успокоят хората. А бе неприятно стана. Ето, не дават и на реката за риба да се върви. Знаеш ли го из кое дере може да изскочи? Жандармерията не дава. Има постове из реките. Ако се засечете някъде, ще вдигне и ще ви гръмне и няма да се замисли. Тук минават реките Марица и Очушница. Рибата изчезна, откогато направиха един цех – топят олово. Тръгнах за гъби в региона, където пребивавам, в ливадите и ме върна жандармерията, вика – не, не връщай се.

Никой не смее да мръдне, те и не пускат “, описа още Стоян.

Изнасянето на полицията от улиците на обитаемоте места обаче, е успокоило хората. Жители на Момин проход описаха, че не се опасяват да се разхождат вечер където пожелаят. Полицейската засада до завода за алкохол сред Костенец и с. Пчелин е свалена. Там наоколо в зарязан пчелен кошер бе открита разглобена пушка и муниции, за която се счита, че е оръжието за осъществяването на второто ликвидиране.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР