На 10 и 11 май в София се проведе шестата

...
На 10 и 11 май в София се проведе шестата
Коментари Харесай

Победителите в академия за иновации 2019

На 10 и 11 май в София се организира шестата Академия за нововъведения, проведена от организацията Innovation Starter. Тя е споделена платформа за образование по предприемачество и нововъведения сред всички университети в България и събитие, в което студенти от цялата страна показват концепциите си пред бизнеса един път годишно.

Двудневният формат е съревнование с детайли на програмиране - хакатон. Голямата премия от 10 000 лева и посещаване на Европейските институции в Брюксел, предоставени с поддръжката на Европейска капиталова банка, компания " Progress " и Европейската комисия в България, отиват при тима студенти с най-приложима и истинска концепция.

В журито вземат участие изпълнителните шефове на 7 бизнес организации, 5 неправителствени и 10 университета.

Първо място: Hub Ground


През 2019 година преди всичко се класира тим студенти: Hub Ground, с водещи участници Борис Ангелов и Жан Ильов от Американския университет в Багоевград (АУБ). Те са създали новаторска онлайн услуга, която свързва работодатели и чиновници, съгласно уменията на търсещите и портофолио от планове, което работодателите имат на пазара. Предлага предложения с най-хубаво възнаграждение и спомагателен тласък през платформата за бъдещите чиновници, които могат да усилят заплатата си с 5% годишен бонус след 6-ия месец, в случай че се задържат на оферираното от Hub Ground работно място.

Кое е новаторското? В момента при търсене на работа чиновници и работодатели, както и организациите, които се занимават с асортимент на личен състав, преглеждат най-вече общоприетоо CV, с предходен опит и рекомендации. Повечето общоприети уеб сайтове с предложения за работа към този момент не работят, както и търсенето на работа през платформата LinkedIn. В IT сферата, където търсенето на фрагменти нараства, надарени програмисти могат да работят върху повече от един план, едновременно, от една страна. От друга - конкуренцията сред фирмите за търсене на фрагменти е огромна, само че търсещите мъчно се ориентират в диапазона на заплащането. Hub Ground ви дава опция да достигнете до най-хубавата допустима заплата, по отношение на опита, който имате все още, като свързва уменията ви с портфолио от планове на разнообразни компании и ви предлага персонална къстъмизирана оферта за работа през самата платформа.

Второ място: OS Implants


На второ място се класираха OS Implants - тим студенти от Медицински университет София, Ваньо Везиров, Марио Емилов, Кирил Станчев и Алексей Митев, с напреднал първообраз и план за 3D принтиране на костни импланти.

Трето място: The Braves

Трета премия отиде справедливо при студентите от The Braves от Нов български университет в състав: Захари Колев, Мартин Хараланов, Диана Вълканова, Радослава Киркова и други Идеята, както името на тима подсказва, е много смела и провокативна: сладолед, който облекчава признаците " болежка и неспокойствие " при менструален цикъл на дамите. Продуктът е с билков и пробиотичен състав. " Womenicer " прекатурва визията за продукта сладолед в един толкоз обичаен бранш.

Статистиката: студенти от 20 университета, 30 тима, над 18 позволени до финалите и един огромен победител за 2019 година: Hub Ground!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР