На 10 и 11 март ще се проведе първото у

...
На 10 и 11 март ще се проведе първото у
Коментари Харесай

България за първи път е домакин на състезание за технологии в спорта

На 10 и 11 март ще се организира първото у нас новаторското съревнование за технологии в спорта - Sports Hackathons Bulgaria. Форумът събира на едно място софтуерни инженери, спортисти, програмисти, дизайнери и всички фенове на спорта, спортните технологии и нововъведенията. Целта на надпреварата е основаване на условия за съдействие при създаването на софтуерни и хардуерни планове за всички типове спорт - от проектирането на робот-коментатор на спортни надпревари до аксесоари, измерващи скоростта на бегач в действително време.

 1

Участниците ще създават софтуерни решения по 18 тематики разпределени в 6 категории: Спортни технологии, приложения и данни; Спорт, музика и здраве; Спортно образование; Спортни мобилни игри; Спортни Интелигентни (SMART) Облекла; Спорт и медия.

Екипите могат да включват до четирима състезатели, без възрастови ограничавания, като регистрацията е отворена до 10 март в това число. Те ще разполагат с 48 часа в границите на двата спортни дни, с цел да изготвят и завършват плановете, които могат да бъдат на концептуално (идейно) равнище, първообраз или приключено решение.

В рамките на спортния хакатон ще се организира и първата Sports Tech конференция, на която ще бъдат показани най-хубавите практики и нововъведения в спорта и технологиите, подпомагащи напредъка на спортистите и ръководството. Домакин на двудневното събитие е Националната Спортна Академия „ Васил Левски “, а уредници на събитието са EduTechFlag, със съдействието на информационна организация „ Интелдей Солушънс “. Инициативата се организира в партньорство с Министерството на младежта и спорта и с поддръжката на Булсатком и повече от двадесет организации сътрудници.

Повече за разпоредбите за създаване на планове, критериите за оценка и наградния фонд, може да прочетете на интернет адрес http://sports-hackathons.org/bg
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР