На 10 и 11 декември в Националната библиотека „Св. св.

...
На 10 и 11 декември в Националната библиотека „Св. св.
Коментари Харесай

Международна конференция отбеляза успешното партньорство между бизнеса и културните институции


На 10 и 11 декември в Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ се състоя интернационална конференция по случай 140 години от основаването й, на тематика „ Благотворителност и просвета на дарителство “.

Надежда Груева, шеф на районна библиотека „ Захарий Княжески “ - Стара Загора и Надя Синигерска-Бохорова, управител КСО и стабилно развиване на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ показаха взаимна презентация озаглавена „ Библиотеките и бизнесът – резистентност и отговорност “.

Вече пета година „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ си партнира с районна библиотека „ Захарий Княжески “ по разнообразни планове, като неотдавна получи и приз „ Дарител на годината “ в категорията „ Институции/компании, подкрепящи библиотеката “.

Компанията подарява годишни абонаменти за профилирани издания в региона на енергетиката, минното дело и екологията, десетки нови заглавия на известни задгранични и български създатели за библиотечния фонд, обзавеждане за читалните, както и съвременно софтуерно съоръжение.

Читателите на библиотеката ще могат да се зарадват на още един огромен и провокационен план в първите дни на 2019 година - „ Енергия за библиотеката “. „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ напълно реновира и подреди една от огромните зали на постройката на библиотеката, с цел да се трансформира в несъмнено леговище за младежи – цялостно с книгите и комиксите, които ги интересуват, с отлична интернет-свързаност, предлагащо електронни четци и различен съвременен достъп до познание и култура; място, ръководено от децата, с техните правила и избори, следвайки към този момент открити международни модели на работа с младежите. Целта на плана е да притегли младежите в библиотеката, при техните условия и в особено планувано за тях пространство.

„ Тук ние виждаме главната роля на културните институции – те обезпечават дом и шир на творчеството, изкуството, припомнят ни за големия капацитет на човешките същества. Библиотеките и читалищата са национално благосъстояние на България, повече от 150 години те поддържат обичайните полезности и отварят път на нови хрумвания. Задача на всеки от нас е да продължим започнатото в доста по-трудни врмена и да ги поддържаме в работата им като център на живота в общността “, сподели по време на конференцията Надя Синигерска-Бохорова, управител КСО и стабилно развиване на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.

" Контур Глобал Марица Изток 3 " е мажоритарен притежател на втората по величина топлоелектроцентрала в България, носеща същото име. Компанията е част от интернационалната енергийна компания ContourGlobal, която ръководи портфолио от електроцентрали от възобновим и стандартен вид на 3 континента (Европа, Латинска Америка и Африка). Компанията е вложила над 1,4 милиарда лв. в модернизацията и рехабилитацията на Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “, трансформирайки електроцентpалата в първата централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда.

Чрез своята стратегия за обществени вложения, „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ по традиция поддържа културните и просветителни институции в района – библиотеки, читалища, учебни заведения, културни домове. През 2016 и 2017 година компанията беше отличена в категория „ Подкрепа за библиотеките” на Годишните награди на Българската библиотечно-информационна асоциация за дългогодишното си съдействие със старозагорската библиотека. В края на ноември 2018 година КонтурГлобал Марица Изток 3 бе отличена и с приз „ Най-голям корпоративен донор “ в годишните награди на Българския дарителски конгрес, категория „ Нефинансови дарения “ за 2017 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР