На 10 август във врачанското село Чирен се проведе Първи

...
На 10 август във врачанското село Чирен се проведе Първи
Коментари Харесай

Врачански депутат уважи фестивал и футболен турнир /снимки/

На 10 август във врачанското село Чирен се организира Първи фолклорен фестивал „ Йосиф Петров “. Новото начинание е отдадено на роденият преди 110 години в селото български стихотворец, публицист, отстъпник, парламентарист и държавник. Заради своето остро перо и свободолюбие, Йосиф Петров лежи три година в лагера в Белене. След 10-ти ноември е определен за народен представител, и точно на него се пада достойнството да открие Седмото Велико национално заседание.
Фестивалът беше открит от кмета на селото Диан Дамянов. В него се включиха десетки самодейни сформира от читалища в област Враца. Връчени бяха и награди за есе на тематика „ Свободата “. Вълнуващо слово произнесе внучката на Йосиф Петров. Гост на събитието беше националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов, който напомни заслугите на огромния парламентарист и насочи благопожелание към уредниците и участниците, фестивалът да стане годишен.
Богданов поздрави и тимовете участници във футболния шампионат „ Лиляче къп “ отдаден на Иван Петков – Гуньо, като означи неговите заслуги към футбола и спорта във Врачанския край. Турнирът се организира със съдействието на БАМФ в село Лиляче. Без поддръжката на институциите, уредниците Красимир Петров, Генчо Симеонов и група запалянковци от селото, за малко време сътвориха футболно игрище и направиха прелестна организация. В шампионата се включиха приятелите и родствениците на Иван Петков, тимове от неговото родно село и от други обитаеми места на Врачанско.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР