На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори

...
На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори
Коментари Харесай

Световен ден на мързела: Колко сме мързелували през годината

На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела . Говори се, че той се отбелязва към този момент повече от 100 години, само че никой не знае тъкмо от по кое време. Сигурно първите запалянковци ги е мързяло да запишат първата година.

Девизът на празнуващите през днешния ден е: " Нека се отдадем на безбрежна леност и дано мозъкът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не вършим нищо. " Църквата счита мързелът за смъртен грях. През предишните епохи той се е считал за привилегия на богатите.

„ Нека този ден не вършим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и дано мозъкът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов подтик на духа. Запомнете, че постоянно може да бъде открит нов, още по-добър метод на нищоправене. ” Това е записано под датата 10 август от положилите старания да увековечат своя мързел.

Абсолютното безучастие на 10 август разрешава използването на сладолед, шоколад, разхладителни питиета и всякаква храна, която някой би ви доставил, до момента в който сте се изпружили на дивана пред тв приемника или се печете, дремейки на плажа.

10 август е избран също и за ден на равносметка какъв брой сме мързелували през миналата година.

За доста модерни хора мързелът е движеща мощ на напредъка . Кой е измислил отдалеченото, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР