На 10 август (петък) от 11.00 часа във Военноморския музей

...
На 10 август (петък) от 11.00 часа във Военноморския музей
Коментари Харесай

С изложба и ден на отворени врати Военноморския музей ще отбележи празника на ВМС

На 10 август (петък) от 11.00 часа във Военноморския музей на бул. " Приморски “ № 2 във Варна ще бъде открита изложбата " Флотилия в зала “.

В нея са показани модели на военни и търговски кораби, на лодки и ветроходи, документи, малко познати фотографии и чертежи. Представените над 30 корабни модела са направени в разнообразни интервали, от български и чужди  корабомоделисти – експерти и фенове, и дават взор и към историята на  корабомоделизма в България. Сред най-интересните са моделите на рибарска лодка, направена през 20-те години на ХХ век, на плаващия 10-тонен кран понтон на Кораловаг, направен през 1931 година, на крайцер " Надежда “, на катерите, направени във " Флотски боеприпас “ – Варна, както и корабните модели, направени в корабомоделните работилници на КЗ " Г. Димитров “ – Варна, и КЗ " Иван Димитров “ – Русе.

Напълно гратис посетителите на Военноморския музей ще могат да прегледат изложбата " Флотилия в зала “ още на 12 август (неделя), когато обичайно музеят работи с вход свободен по случай празника на Военноморските сили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР