На 10 април в Sofia Event Center ще се проведе

...
На 10 април в Sofia Event Center ще се проведе
Коментари Харесай

Предстои 21-ят Финансов технологичен форум на ICT Media

На 10 април в Sofia Event Center ще се организира 21-ят Финансов софтуерен конгрес, проведен от ICT Media и ISACA Sofia Chapter. Събитието ще събере финансови институции и софтуерни компании, с цел да погледнат към най-новото от метаморфозата на бранша, с цел да дадат отговор на доста от въпросите, които вълнуват сектора, и с цел да посочат тематиките, които ще очертаят процеса на еволюция на идващото потомство финансови институции.

Думата “дигитализация” от дълго време не се употребява единствено като маркетингов трик за привличане на внимание и предизвикателство на интерес към артикули и услуги. Информационните технологии са надълбоко навлезли във всяка една промишленост и сферата на финансите не е изключение. Дигиталната гражданска война продължава да трансформира обичайните финансови институции и трансформацията е на всички равнища - от бизнес моделите и тактиките през наложените нормативни рамки до обслужването на крайния консуматор.


 Предстои 21-ят Финансов софтуерен конгрес на ICT Media

Голяма част от българските финансови институции от години наблюдават трендовете и навреме вършат крачки в посока адаптиране към най-новото от света на технологиите. Те трансформираха значително бизнес тактиките си и залагат от ден на ден на създаването и даването на редица новаторски услуги и принадлежности, които да задоволят растящите условия на клиентите за персонализираност, улеснение, експедитивност и сигурност.

Финансовите сдружения самоуверено си партнират и с финтех компании, основават или получават такива за построяването на положителни взаимоотношения и взаимна работа в една обща посока - висока задоволеност на крайния консуматор. А блокчейн технологиите (и криптовалутите в частност) в подтекста на финансовия бранш все по-често провокират полемики и секторът гледа с все по-малко съмнение на новаторската технология.

В това направление основен участник е и регулаторната и институционална среда на Европейския съюз в региона на финансите, където работата продължава в посока непоклатимост и сигурност на цифровата финансова екосистема в положение на отворена връзка сред доставчиците на платежни услуги.

Тук погледът е насочен към използването на ревизираната Директива на платежните услуги (PSD2) и предстоящото въвеждане на механически стандарти, свързани с нея, през септември 2019-а.

Събитието е ориентирано към представители на банков и небанков финансов бранш: банки, застрахователни институции, пенсионно-осигурителни компании, регулаторни органи, платежни оператори, финансови брокери, финансови компании в региона на микрокредитирането, в това число онлайн, консултантски компании, лизингови къщи, асоциации, държавни органи, финансово-технологични компании и други.

През 2018 година форумът бе посетен от висши мениджъри (CEO, COO, CFO, членове на управителни препоръки и бордове на директорите), ИТ мениджъри, шеф отдели, ръководители планове, ИТ специалисти и специалисти по сигурността, инспектори, бизнес анализатори, консултанти, специалисти по платежни системи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР