На 10-11 Март 2018 г. в София с домакинството на

...
На 10-11 Март 2018 г. в София с домакинството на
Коментари Харесай

Хакатон за технологии в спорта ще се проведе за пръв път в България


На 10-11 Март 2018 г . в София с семейството на Националната Спортна Академия „ Васил Левски “ ще се организира за първи път в България новаторското съревнование за технологии в спорта - Спортни Хакатони България . Събитието е неповторимо по своя темперамент и има за цел да насърчи потреблението на технологиите в спорта като даде опция на изобретателно мислещи екипи да създават технологии, приложения и роботи за спорт. Фокусът на Спортни Хакатони България е ориентиран към развиването на творчеството, основаването на другарства, потреблението на технологии и създаването на планове, които да се надграждат в бъдеще.

Първото издание на Спортни Хакатони България ще се концентрира върху шест категории, по които екипите ще създават планове: Спортни технологии, приложения и данни; Спорт, музика и здраве; Спортно образование; Спортни мобилни игри; Спортни Интелигентни (SMART) Облекла; Спорт и медия . Няма такси и възрастово ограничаване за присъединяване. Паралелно със Спортния Хакатон ще се организира и първата високотехнологична конференция Sport Tech Conference с присъединяване на лектори, които ще споделят най-хубавите практики в региона на нововъведенията, софтуерните и хардуерните технологично-базирани спортни решения.

Инициативата се организира в сходство с правилата за семейството на София - Столица на спорта 2018 година и в сходство с политиките на Европейски Съюз за развиване на нововъведенията, дейното потребление на технологиите, развиването на предприемачеството и най-много развиването на основни за младежите - умения за другарство, цифрови умения, работа в екип и креативност с фокус към спорта.

Регистрацията за присъединяване и тематиките за създаване на планове ще бъдат оповестени на 10 февруари на уеб страницата: http://sports-hackathons.org/

Повече информация на уеб страницата и FB страницата https://www.facebook.com/SportsHackathonsBG/.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР