На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води

...
На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води
Коментари Харесай

1 юни - Международен ден на детето

На 1 юни честваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година, написа БГНЕС, представена от NOVA.

Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 година, когато китайският общоприет консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и обвързван с пролетното равноденствие). По-късно неговата самодейност е продължена, като без значение от благотворителната акция в Съединени американски щати и в Европа се организира интернационална конференция по въпросите на детското здраве. През 1949 година денят публично е разгласен за Международен ден за отбрана на децата,а през 1950 година 1 юни за първи път е празнуван по едно и също време в 51 страни по света, написа БГНЕС.

По случай Деня на детето – 1 юни Столична община дава свободен достъп в едно от най-любимите на всички деца места – Зоологическата градина на София. Тя ще бъде отворена от 9 сутринта до 18 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР