На 1 юни почитаме жертвите на комунистическия лагер на остров

...
На 1 юни почитаме жертвите на комунистическия лагер на остров
Коментари Харесай

СДС: На 1 юни почитаме жертвите на комунистическия лагер на остров Персин край Белене

На 1 юни почитаме жертвите на комунистическия лагер на остров Персин край Белене. Днес не можем да отидем там, както всяка година, поради изключителната обстановка. Това оповестяват от пресцентъра на Съюз на демократичните сили.

Но се молим за утешение на душите на почтените хора, измъчвани, избити, унизени, тъй като не са приемали да бъдат мачкани от режима. Защото не са прекланяли глави пред заграбването на земята и насилственото лишаване на имущество.

Трудно е да помним тези моменти от историята, съобщи Караянчева в Белене

Защото не са се помирявали с наглото потъпкване на човешкото достолепие, убийствата и закононарушенията на комунизма.

Защото са отстоявали човешкото си право на независимост и благополучие, които са били бодил в очите на тоталитарния режим. Техните жестоки мъчители, които са избегнали човешкото правораздаване, ще се изправят пред Божието!

Много наследници на този човеконенавистен режим през днешния ден се пробват да омаловажават, и даже да иронизират случилото се в лагерите на гибелта. Не желаят да признаят виновността на партията-майка и да се разкаят. Отказват да се извинят за закононарушенията на комунизма и мимикрират в партия, която се показва за проевропейска, само че по всякакъв начин се пробва да тегли България отвън демократична Европа. За тях жертви и палачи няма! Има ярко комунистическо минало, към което гледат с носталгия и се пробват да увличат младежите в тази илюзия!

Затова в дни като днешния не би трябвало да мълчим, а да припомняме, да споделяме високо истината за комунизма! Да се покланяме пред почтените жертви и да се молим за душите им, само че да не забравяме палачите и техните бранители!

Поклон пред мъчениците и безконечен срам за мъчителите!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР