На 1 юни мобилните групи вече започнаха да проверяват плажовете,

...
На 1 юни мобилните групи вече започнаха да проверяват плажовете,
Коментари Харесай

Мобилни групи проверяват плажовете, откриха нарушения в Ривиера

На 1 юни мобилните групи към този момент започнаха да ревизират плажовете, заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й контролът ще обгръща безусловно всички линии, в това число неохраняемите. Особено бързо ще се работи при сигнали за липса на достъп до някои от плажовете, сподели Ангелкова.

Тя посочи, че при инспекциите на мобилните групи към Варна към този момент са установени първите нарушавания. Те са открити в комплекс " Ривиера ". По думите на министъра на Златни пясъци всичко е по разпоредбите.

При разкриване на противозаконни преместваеми обекти на неохраняеми плажове ще бъдат осведомени кметовете на съответните общини, с цел да ги отстраняват, добави Ангелкова. Тя напомни, че когато влязат в действие новите правила на закона за черноморското крайбрежие, министерството на туризма ще има право да глоби нарушителите, като санкциите могат да стигнат до 50 хиляди лв..

Край Варна през днешния ден министър Ангелкова извърши инспекция по писмен сигнал на поданици на село Осеново, които се оплакват от неналичието на достъп до най-близкия плаж. Това е частен парцел, само че пешеходен достъп до морето би трябвало да бъде обезпечен, уточни Ангелкова. Собственикът на терена обаче е заградил и двата достъпа до плажа, а на металните порти са поставени табели, че регионът е свлачищен и рисков за прекосяване.

Министерството не е осведомено, че тук има свлачищни процеси и пътят е затворен, а това е престъпление, уточни Ангелкова. По думите й, в случай че табелите са фиктивни, община Аксаково би трябвало да отстрани преградите на пътя и да освободи достъпа до морето. Ако информацията за свлачището е истина, би трябвало да бъдат осведомени всички институции, а общината да каже на хората.

Зам.-кметът на Аксаково Красимира Дянкова увери, че инспекцията по случая ще завърши до седмица. По думите й през 2014 година притежателят на заградения терен е получил позволение за градеж на укрепителни мероприятия, като планът би следвало да е координиран с Министерство на регионалното развитие.

Министър Ангелкова заяви още, че сигнали за ограничение на достъпа до плажа има и за " Русалка ", като инспекцията там следва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР