На 1 юни екипът на ПП Републиканци за България“ входира

...
На 1 юни екипът на ПП Републиканци за България“ входира
Коментари Харесай

Републиканци за България: От Министерството на енергетиката ни потвърдиха, че Пътната карта не е налична

На 1 юни екипът на Политическа партия „ Републиканци за България “ входира заявление за достъп до социална информация с № E-92-00-438/01.06.2021г. в Министерство на енергетиката. С него поискахме от служебния министър Андрей Желязков достъп до Пътна карта за изследване развиването на българската газопреносна система.

Заявлението изпратихме с копие до президента на Република България Румен Радев и служебния министър-председател Стефан Янев.
 Цветан Цветанов: За рокадите в спецслужбите отговорност носи служебното държавно управление Цветан Цветанов: За рокадите в спецслужбите отговорност носи служебното държавно управление
В момента сме в една политическа турболентност и се отклоняваме от това, което следва в страната – предварителните парламентарни и...

Припомняме, че при започване на месец юни 2017 година, по време на Петербургския стопански конгрес, сред министъра на енергетиката Теменужка Петкова и „ Газпром “, Русия е подписан Меморандум /Пътна карта/ за изследване развиването на българската газопреносна мрежа.

Въпреки значимостта на документа, публично уведомление за неговото сключване не бе показано пред българската общност, която се осведоми за това от интернационалната преса – съветска и унгарска.

Многократно досега енергийният специалист и претендент за депутат в 24 и 25 МИР-София от Републиканци за България Христо Казанджиев желае отговор и достъп до Меморандума от министър Теменужка Петкова, само че подобен не бе получен.

В отговор на направеното питане, през днешния ден получихме публично писмо с Изх. №E-92-00-438 от 15.06.2021г., в което се показва, че след осъществена инспекция в Министерство на енергетиката, информацията предмет на заявката, не е налична.
 Цветанов: Важно е да има държавно управление без ГЕРБ Цветанов: Важно е да има държавно управление без ГЕРБ
Важно е да бъде формирано държавно управление без ГЕРБ. Това сподели ръководителят на Политическа партия „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов....

От Политическа партия „ Републиканци за България “ питаме къде е Пътната карта за изследване развиването на българската газопреносна система и кой ще понесе отговорност за нейното изгубване?

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР