На 1 юни (Ден на детето) стартира инициативата Карай колело,

...
На 1 юни (Ден на детето) стартира инициативата Карай колело,
Коментари Харесай

Карай колело, подари добро

На 1 юни (Ден на детето) започва самодейността " Карай колело, подари положително ". Инициатор на акцията е Костадин Николов, който я провежда взаимно със " SOS Детски селища България ".
Какво е " Карай колело, подари положително "?
" Карай колело, подари положително " е благотворителна велообиколка на Република Северна Македония, която стартира на първи юни от Велинград и приключва в София две седмици по-късно. Костадин ще измине близо 1000 километра на велосипед, като се надява по този начин да притегли публичното внимание към потребността от незабавен ремонт на център " Майка и бебе " в Габрово.
Какво цели?


Целта на акцията е да събере средства, нужни за ремонт на център за настаняване на майки и бременни дами " Майка и бебе " в град Габрово. Във въпросния център, стопанисван от " SOS Детски селища България ", майките и бебетата обитават за интервал до една година, като през това време с тях работят обществени служащи, психолози, здравни чиновници и представители на службите по заетостта.
Към момента центърът се нуждае от нова дограма, изолираност, ремонт на покрива и общите пространства – включително тоалетни и бани.
Кой може да се включи?
Накратко – всеки. Всеки, който обича да пътува с велосипед, може да се включи във всяка една права на маршрута и да покара. Тези пък, които не са по колоезденето с доста багаж на гърба, само че считат, че майките и бебетата заслужават да живеят в съответни за 21 век условия, могат да дарят сума по желание на ТОЗИ АДРЕС.
Костадин обаче не е единственият мотор зад " Карай колело, подари положително ". Заедно с него работи огромен екип от хора и съидейници, които се стремят да разчупят рамките на общоприетите дарителски акции. Така да вземем за пример вие може да изберете подарък за себе си или ваш непосредствен и отново да „ подарите положително ”. Опциите са извънредно забавни – ваучери за полет с делтапланер над Родопите, е-книга справочник за това по какъв начин да пътуваме с велосипед или онлайн курс за анимация.
Какъв е маршрутът?


За тези 1000 километра педали ще се въртят през Велинград, Гоце Делчев, Дойран, Кавадарци, Прилеп, Битоля, Охрид, Струга, Подградец, Дебър, Тетово, Скопие, Куманово, Кюстендил и София. Иначе казано – три страни – България, Северна Македония и Албания.
Цялото странствуване може да следите в формалният уебсайт на акцията и обществените ѝ канали:
web
Фейсбук
Instagram
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР